avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... am dreptul la somaj?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

am dreptul la somaj?

Buna ziua!
Situatia mea este urmatoarea: mi s-a cerut (irevocabil) sa plec din unitate cum vreau eu. Intrucat sunt o persoana cunoscuta in oras, printre colegi si institutii cu care colaborez, am preferat sa plec elegant, cu acordul partilor, 55 lit. b din CM. Nu reusesc sa gasesc exact conditiile de acordare a somajului in ceea ce ma priveste intrucat eu am o societate comerciala a carei administrator sunt ( desi nu mai desfasor de 2 ani nicio activitate pe ea...dar nu are activitate suspendata), in situatia in care m-as angaja pe o perioada determinata ( o luna) la o alta societate. Am 19 ani vechime in munca fara intrerupere. As beneficia in cazul acesta de somaj? ( Cadru legal mi-ar prinde tare bine) Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:49, 8 August 2009
Re: freelis. In mod normal, datorita faptului ca sunteti consilier juridic, ar trebui sa dati o "solutie" dupa ce cititi cu atentie "problema". Multumesc celorlalti colegi ai dvs care m-au lamurit.
mitoiu a scris:

Re: freelis. In mod normal, datorita faptului ca sunteti consilier juridic, ar trebui sa dati o "solutie" dupa ce cititi cu atentie "problema". Multumesc celorlalti colegi ai dvs care m-au lamurit.

:offtopic:
1. Nu cred ca sunteti in masura sa-mi impuneti sa fac ceva ... cred ca am postat deja completari la raspunsurile date de colegii mei

2. Trebuie sa intelegeti ca nimeni nu este obligat sa raspunda intrebarii dumneavoastra si, cu atat mai mult, nimeni nu este obligat sa va dea un raspuns complet, corect si de actualitate. Trebuie sa discerneti singur in ce masura raspunsurile primite va pot ajuta in cazul supus dezbaterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul medical si contract de munca pe perioada determinata elena stan elena stan Sunt angajata la o firma cu contract pe peroada determinata pana la data de 17.08.2009 si am intrat in concediu medical cu inernare in spital pentru o ... (vezi toată discuția)
Mai am dreptul la somaj? CristinaMihaelaToba CristinaMihaelaToba Buna ziua! Pe 17 noiembrie 2014 am incetat CCC, incepand cu 18 am intrat in somaj deoarece s-a desfiintat postul. Incepand cu data de 1 Martie a 2015 m-am ... (vezi toată discuția)
(abuz in serviciu). in ce conditii pot beneficia de somaj? alexiaelena alexiaelena Daca dupa 4 ani si 3 luni iti dai demisia iar in uratoarele 6 luni iti gasesti un loc de munca pe o periada de determinata de 1 luna sau 3 luni si ti se ... (vezi toată discuția)