avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Prescriere datorii la stat
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Prescriere datorii la stat

Buna ziua,
am mai multe amenzi cumulate la stat de care am flat doar incercand sa platesc impozitul, nu stiu de unde sunt, cum le-am primit, pentru ce si de ce, si nu sunt bautor de alcool..

Problema ca iar nu sunt lasat sa platesc impozitul pentru amenzi din 2008, 2009, 2013, etc.

Intrebarea mea este in cat timp se prescriu datoriile si cum as putea scapa de problema aceasta ?

Multumesc,
Mihai.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:14, 17 Martie 2016
Creantele fiscale(iclusiv amenzile) se prescriu conform cod proc.fiscala in termen de 5 ani, nu puteti scapa de problema decat actionand in instanta care sa constate prescrierea amenzilor.
@ mboncalo

Cele din 2008 si 2009 sunt prescrise.

Cele din 2013 se prescriu in 2019.

Ati verificat daca in acesti ani nu ati primit instiintari, somatii de plata ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere amenda circulatie eugenia36 eugenia36 Sotul meu a avut o masina pina in 2008 pe care a vandut-o fara sa isi faca radierea de pe numele lui.In perioada 2004-2008 a primit amenzi de circulatie pe ... (vezi toată discuția)
Amenzi contraventionale/ oprire din salariu MihailaBogdan MihailaBogdan Buna seara, Recent am primit de la primărie o scrisoare prin care sunt notificat ca am amenzi neplătite in valoare de 1300 Ron. Unele sunt din aprilie si ... (vezi toată discuția)
Prescrierea amenzilor stedan stedan buna ziua . numele meu este stefan si am o intrebare care nu stie nimeni sa ma lamureasca? am amenzi de circulatie din 2004 pana in prezent in val de cca ... (vezi toată discuția)