avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plângere împotriva ordonanţei de respingere a ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plângere împotriva ordonanţei de respingere a plângerii împotriva rezoluţiei de clasare

Bună ziua,
Vă rog să-mi spuneţi dacă aveţi cunoştinţă măcar de o singură admitere, de către Camera preliminară a Curţii de Apel, a unei plângeri împotriva ordonanţei de respingere a plângerii împotriva rezoluţiei de clasare, dacă plângerea a fost împotriva unui judecător - mă refer în Romania, evident.
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 20:16, 20 Iunie 2016
Pentru ce fapta?
Neglijenţă în serviciu şi fals intelectual . Între timp s-a rezolvat, conform statisticilor, adică s-a respins, plus justiţiabilul e bun de plată :) Asta cu toate dovezile că judecătorul a încălcat 6 articole din Codul de procedură civilă şi procurorii au apreciat că judecătorii nu judecă după un anume algoritm, ci numai după propria conştiinţă. Mai mult, judecătorul a încălcat art. 6.1 CEDO, în sensul încălcării puterii lucrului judecat şi a autorităţii lucrului judecat :)
Nu am auzit de actiuni impotriva magistratilor corupti castigate decat cu exceptia unor spagari care au devenit indezirabili ca Mircea Moldovan, Viorica Dinu si altii de la Tribunalul Bucuresti despre care puteti citi in presa.

Faceti ca mine, introduceti procurorul in plangerea penala si reintroduceti plangerea penala si astfel redeschideti cazul ori de cate ori este falsficata o ordonanta de clasare. Procurorul are obligatia de a strange probele si afla adevarul cf. art. 5 din CPP si motiva in fapt si de drept ordonanta cf. art. 286 (2) d) si art. 306 din CPP in conditiile legii adica conform principiului legalitatii cf. art. 2 din CPP si conform principiului aflarii adevarului cf. art. 5 din, neputandu-se retine ca falsificarea ordonantei poate constitui o motivare in fapt si de drept in conditiile legii adica cu respectarea principiului legalitatii cf. art. 2 din CPP si respectarea principiului aflarii adevarului cf. art. 5 din CPP, precum aceste ordonante nu se pot retine ca fiind ordonante temeinice ci ordonante falsificate fiindca autoritatea deriva din lege cf. art. 124 din CR “Justitia se infaptuieste in numele legii”, respectiv se desfasoara conform principiului legalitatii cf. art. 1 (5) din CR si principiului aflarii adevarului derivat al principiului legalitatii si al dreptului fundamental al accesului liber la justitie mai precis al dreptului la un proces echitabil, precum este asimilat notiunii de justitie sau restaurarea ordinii de drept, evident orice ordonanta contrara ordinii de drept fiind nelegala sau nula de drept sau autoritate de drept, neechitabila, si prin urmare netemeinica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face plangere impotriva solutiilor si masurilor procurorului in instanta - de inceperea urmaririi penale, de continuarea urmaririi penale? eusaisapte eusaisapte pot face plangere impotriva solutiilor si masurilor procurorului in instanta - de inceperea urmaririi penale, de continuarea urmaririi penale? Nu sunt de ... (vezi toată discuția)
Este nevoie sa sesizez curtea constitutionala din nou daca s-a pronuntat asupra aceluiasi text de lege din cpp vechi? eusaisapte eusaisapte 1. Vreau sa atac direct in instanta ordonanta de respingerea plangerii impotriva actelor procurorului formulata cf. art. 339 din CPP, formulata impotriva ... (vezi toată discuția)
Admisibilitate exceptia de neconstitutionalitate a art.38 alin.1 lit.c din cpp si raportul cu art. 11 din oug 27/2002 eusaisapte eusaisapte Buna ziua, faptul ca art. 38 (1) c) din CPP este ilegal sau in contradictie cu art. 11 din OUG 27/2002 si principiul [i]nemo esse judex in sua causa potest ... (vezi toată discuția)