avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Informatii referitoare angajat si CIM.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Informatii referitoare angajat si CIM.

Buna seara,
Va rog sa imi raspundeti ce poate face un angajat care timp de 3 ani a fost mintit de patron ca are acte angajare depuse,lucra cite 16 ore pe zi si pontat in fisa de pontaj cu 8 ore/zi,fara a semna stat de plata lunar iar in ultimele luni patronul rafuza sa mai dea acel salariu care a fost promis la angajare si il plateste dupa cit vrea . in adeverinta de la casa de pensii figureaza cu cite 2 ore pe zi citeva zile pe luna,iar in unele luni bagat in concediu fara plata desi nu a facut nici o cerere si semnat nimic de instiintare.Mentionez ca am acte doveditoare acelor relatate mai sus.Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:22, 17 Martie 2016
1. Art.16 (3) C.mun. : Angajatorul este obligat ca, anterior inceperii activitatii, sa inmaneze salariatului un exemplar din contractul individual de munca.

Art. 260 C.mun.
(1) Constituie contraventie si se sanctioneaza astfel urmatoarele fapte:
.........
p) incalcarea prevederilor art. 16 alin. (3), cu amenda de la 1.500 lei la 2.000 lei.

(2) Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se fac de catre inspectorii de munca.
.........

2. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avansare pe pozitie,contracte de munca neprimite nici dupa doua luni. cridon cridon Buna tuturor, Lucrez pentru o multinationala si am o problema legata de contractul de munca. Dupa organizarea unui concurs in aceasta firma,la sfarsitul ... (vezi toată discuția)
Angajare R1984r R1984r Buna ziua, as dori sa ma ajutati cu cateva raspunsuri daca se poate. M.am angajat la un magazin in luna Ianuarie 2016, dupa o luna de zile ( aproximativ) mi ... (vezi toată discuția)
Preavizul mai este valabil daca nu am semnat contractul individual de munca? Ionelap1988 Ionelap1988 Lucrez de 2 ani ca inginer, insa nu am semnat pana acum nici un contract individual de munca. Doresc sa plec din tara cat mai curand si as vrea sa stiu daca ... (vezi toată discuția)