avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amenintare cu moartea din partea tatalui
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amenintare cu moartea din partea tatalui

Buna ziua!
Am 2 de ani si stau cu o fata al carui tata este de etnie Roma.
Tata si mama ma obliga sa ma despart de ea, de 11 luni de cand is cu ea mi-au facut nimai probleme in oras, ma tortureaza psihic ai mei, pe fata si familia ei, ii ameninta, striga dupa ei TIGANI BORATI, CIORI BORATE si alte de astea.
Tata e destul de nebun si este in stare sa se ia de ei, mai ales cand se imbata, nu-i sta nimeni si nimic in cale, nici macar politia.
Eu nu ma despart de aceasta fata ca asa vor ai mei, fata este bine crescuta, educata, stie sa se comporte, nu se observa ca ar fi pe jumate de etnie, este cuminte.
Toata problema este ca ai mei parinti nu se potolesc si devin tot mai rai. tata urmareste familia ei sa le faca rau si sa le omoare. Nu-i pasa ce se intampla.
Ce este de facut ca nu il poate opri nimeni.
unde sa aplelez la cine sa cer ajutorul?
Sunt din judetul Alba, oras Zltna, Va rog din suflet un Consilier Bun, sau un Avocat Bun sa ma ajute/
In astfel de situatii nu se poate implica decat autoritatea politiei
Daca va asumati consecintele ,sesizati oficial politia responsabila
Singura solutie este sa formulati o plangere penala impotriva parintilor dvs pentru savarsirea infractiunilor de amenintare si hartuire. Ulterior, puteti depune in instanta o actiune pentru emiterea unui ordin de protectie impotriva parintilor.
Multumesc Doamna Avocat. Foarte bun sfatul dumneavoastra.
Si in situatia in care la 24 de ani parintii ma dau afara din casa si nu vor sa imi dea nici salariul nici nimic din ce este al meu ce este de facut? Ies la o plimbare le spun ca vin la 10 jumate seara, ca mai mult nu imi dau voie si din greseala, ca am apucat la povesti si nu miam dat seama, am intarziaat 10 minute, iar ei au incuiat usa si m-au tinut la usa pana mi-a descuiat fratemiu usa. Au spus ca de acuma cine intarzie si nu respecta regulile doarme afara sau sa plece. Nu am unde ca as pleca si nici bani cu care sa plec intr-o chirie sau ceva, dearece toti banii mi iau ei. Ce este de facut?
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
Gabriela Mihai, Avocat
Deci aveti 24 de ani, aveti un salariu si va e frica de mamica si taticu..Ce inseamna ca va iau banii. Salariul il primiti dv..deci nu va poate obliga nimeni sa il remittenti parintilor dv. Disputati clar cu ei : cum vad ei obligatiile dv pentru ca locuiti cu ei in casa lor, lamuriti acest aspect apoi actionati in consecinta..La 24 de ani ar fi cazul sa va luati viata in propriile maine.

Alte discuții în legătură

Ma pot muta la iubitul meu? am 16 ani oanacatalina22 oanacatalina22 Buna ziua! As vrea sa va adresez o intrebare. Ma pot muta la iubitul meu de 23 de ani?? Am 16 dar tata este ub alcoolic iar mama urla pana-n luna mereu la ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasa. sunt majora. Diana.Bibis Diana.Bibis Buna seara. Sunt fata, am 21 de ani si am o relatie de 4 ani cu un baiat mai mic cu un an decat mine. Problena este urmatoarea: eu vreau sa ma mut la el (mama ... (vezi toată discuția)
Vreau sa plec de acasă. am 17 ani si tata e de etnie roma edward9939 edward9939 Vreau sa plec de acas. Am 17 ani si tata e de etnie roma si vrea sa ma casatoreasca si eu am un iubit tot de 17 si as vrea sa ma mut la el. El sta cu ... (vezi toată discuția)