avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Decontare cheltuieli amenajare sediu este legal fara ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Decontare cheltuieli amenajare sediu este legal fara ca sediul sa fie al firmei

cheltuielile cu amenajarea unui sediu fara ca acesta sa fie al firmei, de fapt exista doar contractul de comodat , se pot deconta
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 08:57, 13 Iunie 2013
Buna seara,

Este foarte important sa determinati modul in care operatiunile efectuate asupra sediului au imbunatatit sau nu parametri tehnici initiali ai imobilului. Spre exemplu, daca ati schimbat tamplaria de lemn cu una de aluminiu sau pvc, aceasta operatiune nu va putea fi considerata reparatie. Ea se va constitui intr-o imobilizare, a carei depreciere se va inregistra lunar sub forma unei cheltuieli cu amortizarea pe durata de utilizare.

Daca insa cheltuielile efectuate au caracter de reparatii si intretinere(zugraveli, inlocuire gresie, faianta, parchet, etc), atunci cheltuielile sunt deductibile fiscal, inregistrarea in registrul de incasari si plati facandu-se la data platii acestora.

Numai bine,
s-au efectuat cheltuieli cu tencuiala, reparatii acoperis, separare camere, etc
Reparatiile la pereti si la acoperis sunt cheltuieli, insa compartimentarea modifica clar parametrii tehnici initiali ai imobilului, astfel incat o veti trata ca pe un element de imobilizare si veti inregistra lunar deprecierea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Forma de contract pentru a putea deduce tva-ul si cheltuielile cu amenajarea spatiului respectiv feliciah feliciah Buna ziua.Ce forma de contract ar trebui sa faca un SRL cu o persoana fizica pentru sediu si loc de desfasurare a activitatii-pentru a putea deduce tva-ul si ... (vezi toată discuția)
Sediu inchiriat, dotare cu aer conditionat foneagheorghe foneagheorghe Buna ziua, Sunt pfa practician in insolventa, am sediul inchiriat legal si doresc sa stiu cum pot deduce plata pentru o instalare de aer conditionat ... (vezi toată discuția)
Amenajare spatiu sediu rodia rodia Am niste facturi cu parchet, gresie, faianta si alte materiale(gen adeziv, chit, etc.). Administratorul spune ca sunt pt.spatiul unde este declarat sediul ... (vezi toată discuția)