avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contract comodat deschidere SRL/PFA
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contract comodat deschidere SRL/PFA

Buna ziua,

Daca doresc sa fac sediul social in apartament dar fara sa am vreo activitate acolo e necesar de acceptul vecinilor si a asociatiei de proprietari ?
Trebuie mentionat faptul ca nu am activitati la sediul social pe contract sau undeva anume ?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 21:37, 21 Martie 2016
Buna ziua,
Daca veti declara la ONRC ca nu veti desfasura activitate la sediu, nici macar de birou, atunci nu va trebuie acceptul asociatiei de locatari si al vecinilor. In aceasta situatie in certificatul constatator emis de ONRC se va mentiona acest aspect.
Din punctul meu de vedere va trebuie in acest caz un punct de lucru unde sa va desfasurati activitatea, macar cea de birou.
Voi avea un contract de colaborare cu o alta firma si mare parte din activitate o voi desfasura la ei la sediu apoi pe viitor voi inchiria un spatiu pentru birou si va fi acolo punctul de lucru.
Am posibilitatea sa fac direct sediul social la acea firma dar problema e ca suntem in judete diferite si din ce am citit pe forum trebuie sa imi deschid firma in judetul in care va fi si sediul.
Buna seara,
Cand veti incheia acel contract de colaborare sa aveti in vedere prev Codului fiscal privitor la ceea ce inseamna activitate dependenta si independenta. Intrucat va desfasurati activitatea la sediul clientului ati putea avea o surpriza neplacuta din partea ANAF, care sa va reincadreze activitatea independenta in activitate dependenta, ceea ce presupune plata ulterioara a contributiilor sociale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma la bloc sau locuinta? papadiouf papadiouf Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca se poate ca int-un apartament sa existe sediu de firma (chiosc)si isi desfasoara activitatea ,dar in acelasi timp si ... (vezi toată discuția)
Schimbare sediu social toy_story toy_story Buna seara, Doresc sa schimb sediul companiei intr-un apartament bloc, si pasul 2 doresc sa schimb din sediu social cu activitate, in fara ... (vezi toată discuția)
Sediu firma srl lucian2peu lucian2peu buna ziua. as dorii sa imi infiintez un srl (magazin online) cu sediu virtual (intr-un cabinet de avocatura care ar costa 800 lei/an). eu la acest sediu nu o ... (vezi toată discuția)