Am intalnit o situatie mai neobisnuita: un pensionar care lucreaza cu timp partial 2h/zi la firma noastra a avut spitalizare in urma careia nu i s-a dat certificat medical ci un bilet de externare. Afacut o cerere pe care inca nu am vazut-o la dl. director prin care vrea sa i se plateasca zillele respective ca si cum ar fi fost in concediu medical.
Intrebarea mea este se poate asa ceva, exista vreo lege care sa prevada plata zilelor de spitalizare in baza unui bilet de externare? Cum se procedeaza in situatii de genul acesta cu pensionari?
1. Fiind salariat, trebuia sa se prezinte la spital in aceasta calitate, cu adeverinta de la locul de munca.
2. Banuiesc ca el s-a prezentat la spital in calitate de pensionar, cu cuponul de pensie, si atunci nu mai are rost eliberarea certificatului medical
3. Nu puteti plati indemnizatia de concediu medical decat in baza certificatului medical. Adeverinta pe care v-a adus-o este buna pentru a justifica absentele.
Nu puteti platii concediu medical in baza unui bilet de eternare, acesta nici nu are inscrise datele necesare calcularii acestuia.
Salariatul poate merge la spital cu adeverinta de la societate si poate solicita eluberarea unui certificat in baza caruia poate fi platit. Are acest drept si poate sa uzeze de el chiar daca la spitalizare a prezentat si cuponul de pensie.
Bilet de internare
gtinstal
Am un angajat de una luna si jumatate , care are la dosar adeverinta medicala , emisa cu data de 06.10.2008.
in data de 04.11.2008 vine cu bilet de internare ... (vezi toată discuția)