avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs la ICCJ
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs la ICCJ

Buna ziua
Am o intrebare :-se poate face recurs la ICCJ daca intr-un proces civil dupa fond in apel la Curtea de Apel decizia este 2 la 1--un judecator face opinie separata ,dar totusi decizia celorlalti doi judecatori este definitiva?
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 11:53, 27 Martie 2016
nu ati inteles ceea ce am vrut sa spun. nu faptul ca exista o opinie separata inseamna ca hotararea este ilegala sau ca se incadreaza la motivele de casare de la art 488 din NCPC, ci faptul ca un judecator a gasit motive de admitere a actiunii, celalti doi judecatori in majoritatea cazurilor neaplicand corect legea. Aplicarea gresita a legii in hotararea definitiva este un motiv de nelegalitate. Utilizatorul trebuie sa speculeze opinia separata a judecatorului respectiv in caile extraordinare de atac. Si recursul este una din ele, iar o opinie separata poate schimba o lege.
Din moment ce judecatorii sunt suverani, totul este posibil in imposibil chiar si intr-o cale de atac inadmisibila. Sa nu va prind ca-mi spuneti ca un recurs inaintat de utilizator este inadmisibil. Asta numai judecatorii pot decide.
Deci opinia mea este ca utilizatorul poate face recurs. In recursul impotriva unei hotararii data in complet de divergenta, chiar daca nu este prevazut de lege, se pot invoca si exceptii si acestea chiar se pun in discutie in sedinta public.
Nu are nimic de pierdut.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2016
ContSters381905, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua
Va multumesc pentru interesul acordat si va aduc la cunostinta ca am cerut -contestatie in anulare -conform art 488 alin.1 pct.3 din C.proc. civ. asa cum si- a justificat decizia cel de-al treilea judecator si trimiterea spre rejudecare la judecatorie in acest caz decizia fiind luata de Tribunal sectia contencios care se pare ca nu avea competenta procesul fiind unul civil.S-a stabilit termen pe 19 aprilie cu plata taxei de 100 lei.
Intrebare: oare nu avocatul meu trebuia sa-mi explice aceste situatii fara ca eu sa apelez la domniile voastre?
Din pacate, ba da, avocatul trebuia sa stie toate aceste lucruri. In practica insa, mie imi par uneori extrem de dezinteresati si ocupati incat nu mai sunt dispusi la judecati de finete care cer procesare suplimentara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie in anulare sau revizuire? Mirrella P. Mirrella P. Am doua cauze: una pentu mine si una pentru un prieten. Pentru mine: plangere contraventionala, s-a admis partial, nu sunt multumita de hotarare, am formulat ... (vezi toată discuția)
Hotarare civila fara cale de atac andrep andrep La o hotarare civila far cale de atac, pot face cotenstantie in anulare ? sau mai exact pot face ceva pentru anularea hotararii? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Cai extraordinare de atac într-o plangere contraventionala LOREDANITA LOREDANITA Buna seara, Am formulat o plangere contraventionala impotriva unui pv intocmit de Inspectoratul Teritorial de regim silvic si vanatoare. A fost admisa la ... (vezi toată discuția)