avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna seara,
Va rog frumos sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care ambii parinti sunt decedati si casa parinteasca a ramas celor trei copii.Unul dintre ei,sunt eu.Problema este ca anul trecut a murit cel mai mare dintre frati,care la randul lui are doi copii.
Inainte de moartea fratelui,am hotarat sa vindem casa de la tara.Rugamintea mea este sa-mi spuneti,va rog, daca in momentul vanzarii casei (cand semnam actele la notar)este obligatorie prezenta ambilor mostenitori ai fratelui decedat,sotia acestuia,eu si celalalt frate si ce taze trebuie sa platim noi ca vanzatori.

Va multumesc foarte mult!
Cu deosebita stima,
Dorina Anghel
Cel mai recent răspuns: dory61 , utilizator 12:15, 20 Martie 2016
Da, trebuie sa fie prezenti si desendentii fratelui decedat,ei vor veni la mostenire in locul fratelui dvs. decedat prin repezentare, taxele le aflati de la notar.
Va multumesc foarte mult.
S-aveti o zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am niste intrebari: 1. doi frati, poate unul din ei ... Typhon Typhon Buna ziua. Am niste intrebari: 1. Doi frati, poate unul din ei sa renunte la dreptul sau de proprietate in favoarea celuilalt, in ceea ce priveste casa ... (vezi toată discuția)
Mostenire selinutza selinutza Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea speta; Cum se imparte intre mostenitori o casa parinteasca cu teren. Sunt sapte frati, patru dintre ... (vezi toată discuția)
Buna seara mă confrunt cu următoarea problema! suntem 8 frați ... Marin Maria 61 Marin Maria 61 Buna seara Mă confrunt cu următoarea problema! Santem 8 frați la părinți și tatăl nostru a decedat în anul 1988 atunci sa discutat că toți să ... (vezi toată discuția)