Buna! Bunica mea are 3 copii. Vrea sa dea casa si gradina unui singur baiat. Este posibil sa faca acest lucru fara semnatura celorlalti 2 copii, cum ca sunt de acord cu aceasta, chiar daca face un act de vanzare cumparare? Multumesc
Transmiteti-i bunicii dvs ca indiferent ce act face dansa cu unul dintre copii , ceilalti 2 pot cere in instanta anularea actului deoarece au dreptul la rezerva succesorala obligatorie!
B-)
daca cel in favoarea caruia bunica incheie actul de vanzare-cumparare, plateste pretul in mod real , succesorii nu vor avea cum sa atace actul
aceasta deoarece proprietarul imobilului poate dispune cum vrea de bunul sau , cu atat mai mult daca vanzarea -cumpararea se realizeaza in mod autentic si valabil
Hmm... Depinde de felul în care îl face... Îl face de ochii lumii (simulaţie) sau îl face cu adevărat, cu preţ plătit, cu transmisiunea întregului drept de proprietate (fără rezerva uzufructului)...
Eu cred că va fi o donaţie deghizată, atacabilă, aşa cum spunea maestrul Mihai Grigore, dar nu cu o acţiune în anulare, ci cu una în reducţiune, şi asta doar dacă la moartea bunicii restul averii ei nu ar acoperi rezerva succesorală a celorlalţi doi fii.