avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Infiintare Birou Individual de Arhitectura
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Infiintare Birou Individual de Arhitectura

Buna ziua,
Sunt arhitect cu drept de semnatura, angajat in cadrul unui birou de proiectare, si doresc sa infiintez un Birou Individual de Arhitectura.
Am depus in acest sens actele la Ordinul Arhitectilor (OAR) si mi s-a eliberat de aici Dovada de Inregistrare a biroului si actul de infiintare.
In schimb m-am "impotmolit" la Administratia Financiara, la completarea declaratiilor 220 si 070.
Prin urmare as avea nevoie de putina indrumare in acest sens:
- nu stiu ce sa trec la numar de identificare fiscala, CUI, si cod de inregistrare fiscala;
- nu stiu ce suma sa trec la venituri/cifra de afaceri estimate;
- nu stiu pt. ce regim de TVA sa optez;
- codul CAEN este 7420 pt. proiectare si consultanta?;
- voi putea elibera factura?;
- ce taxe si impozite implica aceasta infiintare?;
Cel mai recent răspuns: arhitectool , utilizator 12:22, 4 Februarie 2010
Am infiintat in toamna anului trecut biroul de arhitectura, ocazie cu care mi s-au inmanat la AF doua registre (Inventar si Jurnal incasari si plati). Eu nu am inregistrat nici o activitate anul trecut. Trebuie sa completez ceva in cele 2 registre, trebuie sa declar sau sa platesc vreo taxa?
Acum lucrez la un proiect, si pe cererea de luare in evidenta la OAR, mi se cere un numar de contract. Contractul il fac eu, ii dau probabil nr. 1/2010, dar nu stiu unde il inregistrez. Trebuie trecut in unul din cele 2 jurnale?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate cmi stomatologic Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua! Apelez la cunostintele celor care tin contabilitatea CMI stomatologice (neplatitor de TVA) pentru a ma lamuri in urmatoarele: 1. Care sunt ... (vezi toată discuția)
Registre si impozite ii pintea_adela pintea_adela Buna ziua. Am infiintat un II (intreprindere individuala) in anul 2014. Va rog sa imi spuneti care sunt registrele care trebuie completate, care sunt ... (vezi toată discuția)
Impozit 2010 - pfa psih psih Buna ziua, Luna aceasta am finalizat actele pentru infiintarea unui cabinet de psihologie, inclusiv obtinerea C.I.F. Impozitul pt. anul 2010 se plateste ... (vezi toată discuția)