avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi sotie asupra bunurilor din timpul casniciei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi sotie asupra bunurilor din timpul casniciei

Ce drepturi are o femeie maritata de 9 ani intr-o familie?Mai exact:sotul sustine ca absolut tot ,apartement,masina si proprietati sunt pe numele lui desii au contribuit impreuna la ele,fiindca sunt trecute in acte doar pe numele lui.Sustine ca sotia lui nu are nici un drept si o pate da oricind afara din casa.Familia are 3 copii si sotul mai este si infidel.Va multumesc pentru ajutor.
Daca bunurile au fost dobandite in timpul casatoriei, atunci se prezuma o contributie egala a ambilor soti.
Cel ce solicita cota mai mare sau majoritara, va trebui sa dovedeasca acest lucru.

Nu are relevanta faptul ca bunurile se afla numai pe numele unuia dintre soti, atat timp cat, rezulta din acte, ca data dobandirii acestora a fost in interiorul casatoriei.

Doar bunurile mostenite si donatiile pe numele unui singur sot, dobandite in timpul casatoriei, pot fi considerate, in anumite conditii, bunuri proprii.
Daca bunurile sunt cumparate in timpul casatoriei, sunt bunuri comune pt care la partaj se pleaca de la prezumtia ca ambii au contribuit egal.
Asa ca ce sustine sotul, o sa se naruie la partaj.
Daca bunurile sunt cumparate de sot inainte de casatorie sau in timpul casatoriei dar cu bani proprii ( bani proveniti din mosteniri de ex.) , dar si femeia a contribuit in vreun fel, aceasta are un drept de creanta , insa bunurile sunt proprii ale sotului.



Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza ... FilipRoxana FilipRoxana Buna seara! Daca in timpul casatoriei,unul dintre parteneri incaseaza o suma de bani (iesire la pensie) si cu aceasta se achizitioneaza un imobil,celalalt ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament coproprietari Alex265 Alex265 Eu si sotul suntem co-proprietarii unui apartament achizitionat in timpul casatoriei, pt care pana acum am contribuit in felul urmator: - avans: el - 20%, eu ... (vezi toată discuția)
Partaj ContSters94817 ContSters94817 Ma intereseaza cum se face partajul bunurilor in cazul unei familii dupa o casatorie de 6 ani si cu un copil minor ( 5 ani ).Bunurile comune sunt un ... (vezi toată discuția)