Saptamana aceasta trebuie sa facem succesiune, pentru doua masini care au fost ale tatalui meu. Masinile vrem sa fie trecute cate una, pentru mine, respectiv pentru sora mea, mama neavand nicio pretentie la vreuna din masini. Notarul ne-a spus ca ar fi mai mici costurile daca masinile ne-ar fi date de mama noastra prin donatie. In schimb, o alta persoana, ne-a dat informatia precum ca ar costa mai putin daca masinile s-ar lasa prin mostenire "unu la unu". As dori sa stiu cum ar fi mai avantajos, care este informatia corecta si eventual pe scurt in ce ar consta cele doua optiuni mai exact.
Multumim, dar daca noi consideram ca suntem pacaliti? Sursa nr. 2 care face parte din familie, e de incredere si cunoaste notar f bine, ne-a spus ca este mai bine unu la unu, dar notarul care se ocupa de succesiune ne zice altceva. Pe notar nu il cunoastem, credem ca ar putea profita de mama, de noi. Chiar nu se poate sa ne ajutati? Si nici nu informatii cum ar fi mai bine sa procedam? In ce consta mai exact fiecare metoda? Exista vreo lege ceva sa citim, sa gasim explicatii?