avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara,

Saptamana aceasta trebuie sa facem succesiune, pentru doua masini care au fost ale tatalui meu. Masinile vrem sa fie trecute cate una, pentru mine, respectiv pentru sora mea, mama neavand nicio pretentie la vreuna din masini. Notarul ne-a spus ca ar fi mai mici costurile daca masinile ne-ar fi date de mama noastra prin donatie. In schimb, o alta persoana, ne-a dat informatia precum ca ar costa mai putin daca masinile s-ar lasa prin mostenire "unu la unu". As dori sa stiu cum ar fi mai avantajos, care este informatia corecta si eventual pe scurt in ce ar consta cele doua optiuni mai exact.
Cel mai recent răspuns: OctavianRadu , utilizator 22:23, 21 Martie 2016
Taxele notariale le aflati doar la notariat ,unde va veti prezenta cu actele celor doua autoturisme.
Multumim, dar daca noi consideram ca suntem pacaliti? Sursa nr. 2 care face parte din familie, e de incredere si cunoaste notar f bine, ne-a spus ca este mai bine unu la unu, dar notarul care se ocupa de succesiune ne zice altceva. Pe notar nu il cunoastem, credem ca ar putea profita de mama, de noi. Chiar nu se poate sa ne ajutati? Si nici nu informatii cum ar fi mai bine sa procedam? In ce consta mai exact fiecare metoda? Exista vreo lege ceva sa citim, sa gasim explicatii?
Evident ca prin donatie ar fi mult mai ieftin, pentru ca nu platiti impozit, fiind rude de gradul I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renunțare drepturi după sora decedată, obținută prin înșelătorie. se mai poate face ceva după un an și 4 luni? jotwd jotwd In urma decesului matusii mele, unchiul o pune pe mama sa semneze la notar renuntarea la mostenire dupa sora, aceasta neavand copii. Intrebarea mea este, mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune, dezbatere, declaratie mostenitor la ambasada pap pap puteti va rog sa ma ajutati... daca dupa moartea bunicului bunica nu a trecut inca partea lui pe ea ...ce se poate face acum , mentionez ca bunica mai are o ... (vezi toată discuția)
Mostenirea bunicilor danni potter danni potter Bunicii mei au murit iar casa si pamanturile lor neamurile s-au inteles sa mi le lase mie (mai degraba parintilor mei, care s-au hotarat sa mi le lase mie). ... (vezi toată discuția)