avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestatie amenda RATP Iasi
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestatie amenda RATP Iasi

Buna ziua. Am primit o amenda pentru calatorie fara bilet de la ratp Iasi. In procesul verbal este incercuit "Contravenientul nu este de fata", desi eram de fata, procesul verbal s-a completat in mijlocul de transport, nu am coborat. La alte mentiuni este trecut "Nu are obiectii 7001C" sau 700IC, desi nu m-a intrebat daca am sau nu obiectii si nu este trecut nici un martor. Fiind in graba am semnat fara sa ma uit si vreau sa stiu daca pot face contestatie pe baza acestor fapte.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cismasu , utilizator 23:46, 23 Martie 2016
Nu cred că are vreo relevanță faptul că a fost încercuit „Contravenientul nu este de față”. Dacă ați semnat, va fi clar pentru instanță că ați fost de față. La capitolul obiecții, iarăși nu contează ce este scris, deoarece necompletarea sau completarea de către organul constatator cu „Nu are obiecții” atunci când contravenientul are obiecții, nu este cauză de nulitate absolută, obiecțiile putând fi aduse chiar în fața instanței de judecată.

Eu vă sfătuiesc să faceți contestație doar dacă intervin cauze de nulitate absolută:
Lipsa numelui, prenumelui şi calității agentului constatator, numelui şi prenumelui contravenientului, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator.

Sau în cazul în care fapta prevăzută în procesul verbal de contravenție nu corespunde nu ce s-a întâmplat și să aduceți argumente convingătoare în acest sens...

Sau să vă încercați norocul în cazul în care credeți că agentul constatator nu va putea dovedi că ați comis fapta :) dar în acest caz să fiți pregătit să explicați cum a făcut rost de datele dumneavoastră de identitate.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2016
cismasu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal intocmit cu greseli srbdorin srbdorin Buna ziua. Doresc sa ma ajutati cu cateva detalii despre un proces verbal intocmit gresit de catre agentul de politie. Precizez ca acesta este intocmit ... (vezi toată discuția)
Proces verbal cnp gresit richy richy Buna seara, Am primit o amenda pentru traversare neregulamentara ca si pieton dar dupa ce am recitit procesul verbal am observat ca CNP-ul este scris gresit ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie in alb elenalu elenalu Tatal meu a fost oprit undeva in tara pt.depasirea vitezei legale(a fost luat cu radarul). Dupa ce si- dat datele politistului care l-a oprit , a stat sa i se ... (vezi toată discuția)