avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Constatarea prescrierii executarii amenzii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Constatarea prescrierii executarii amenzii contraventionale

Buna ziua, as dori sa-mi spuneti daca constatarea prescrierii executarii sanctiunii amenzii contraventionale in conformitate cu art. 14 din O.G. 2/2001 modificat de "Ordonanţa nr. 5/2015 pentru modificarea unor termene prevăzute de Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor" trebuie facuta de catre instanta de judecata si comunicata partilor interesate sau prescrierea are caracter obigatoriu direct catre institutia care trebuie sa o execute?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 14:18, 22 Martie 2016
Constatarea prescrierii executarii amenzii contarventionale ar trebui efectuata de catre instanta de judecata.
Numai instanța poate constata faptul că a intervenit prescripția executării sancțiunii contravenționale prevăzute la art. 14 din O.G. nr. 2/2001, iar această constatare intervine numai dacă partea interesată a invocat-o pe calea plângerii contravenționale sau pe calea contestației la executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se prescrie amenda pt neprimirea p.v densorean densorean daca se prescrie amenda pt.neprimirea p.v conform o.g 2 2001 art.14 se prescrie si suspendarea dreptului de a conduce autovehicole acsta fiind suspendat pt ... (vezi toată discuția)
Comunicarea procesului verbal de contravenþie dupã o lunã de la întocmire are drept consecinþã anularea lui? leorot leorot Buna seara, Am primit o amenda pentru rovinieta, pe firma. Am demonstrat la judecatorie ca amenda mi s-a comunicat la peste o luna de la intocmirea ei si am ... (vezi toată discuția)
Executare silita cnadnr - p.v. necomunicate CipM CipM Am primit prin posta o executare silita pt 2 P.V. din 2011 pt 2 contraventii (lipsa rovinieta) la doua saptamani distanta intre ele (56 euro + 450 lei ... (vezi toată discuția)