avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Bancnota falsa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Bancnota falsa

Buna. Am o intrebare. O persoana fara sa vrea a dat 10 lei falsi la magazin. Aceasta persoana nu a stiut ca sunt falsi . Vinzatorul a luat destul de repede banul. In timp cit statea leul de 10 pe masa care vinzatorul lua banii persoana data sa uitat rapid si nu a vazut linia de siguranta si i-a fost rusine sa mai spuna la vinzator ca nu a vazut linia de siguranta la leul de 10 si a tacut. Vinzatorul a luat banii fara sa spuna ceva. Ce poate sa faca persoana data in acest caz ?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2016
Marceloo, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 12:35, 23 Martie 2016
Suspect cum dupa ce a predat bancnota de 10 lei,persoana a constatat,ca aceasta nu are linia de siguranta
Inseamna ca persoana in cauza ,are cunostiinte vaste in elementele de identificar ale bancnotelor si are capacitati speciale in a constata lipsa acestora
Cinstit ar fi ca persoana in cauza sa informeze vanzatorul
Mai ales daca magazinul este prevazut cu sistem de supraveghere ,exista posibilitatea ca in cazul unei reclamatii,politia analizand datele stocate,poate identifica persoana care a predat bancnota falsa si atunci se poate ajunge la dosar penal
Este o persoana simpla si nu are cunostinte in domeniul de depistare a bancnotelor false. Pur si simplu stie ce stie toata lumea ca pe orice bancnota trebuie sa fie aceasta linie de siguranta care se vede foarte usor, fara sa ridici bancnota la lumina. Antecedente penale nu a avut. Bancnota data a fost primita ca rest cind a facut cumparaturi pe la alte magazine. Care este pedeapsa pentru acest caz ?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2016
Marceloo, utilizator
Cred ca incercati sa va construiti o aparare in caz de, dar sa spuneti ca ati observat in ultimul moment lipsa liniei de siguranta pare neverosimil si oricum nu va disculpa.
Daca veti fi identificat, veti fi acuzat de savarsirea infractiunii de punere in circulatie de valori falsificate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bancnota falsa cristitt cristitt Buna. Ce trebuie sa fac?Eu sunt student si sunt disperat de acesta situatie. Cind am fost si am cumparat ceva de la magazinul din camin vanzatoarea ca rest ... (vezi toată discuția)
Bani falsi kingrusten kingrusten Buna ziua . Astazi am aflat ca am o bancnota falsa de 10 lei in portofel , am descoperit asta prin faptul ca am fost la magazin si casierul nu i-a primit ... (vezi toată discuția)
Bani uitați în bancomat . dan996 dan996 Salutare ! Astăzi de dimineață când am vrut sa verific sold-ul cardului am văzut în 2 bancnote de cate 200 de lei în fanta de ridicare a numerarului ... (vezi toată discuția)