avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat disponibilizat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat disponibilizat

Stimate ajutor,
Situatie:
In urma cu 40 de zile am fost angajat ( contract de munca ) la o firma privata.Pana in acest moment nu an renuntant la vechiul job ( tot contract de munca ), nefiind convins de seriozitatea noului angajator... Pe parcursul celor 40 zile am mai frecventat vechiul job, unde am munca de teren, intru dimineata si apoi plec. Din pacate in dimineata aceasta am fost surprins de o cunostintza a noului angajator in timp ce eram la vechiul job.In cateva momente m-a sunat noul angajator intreband-u-ma unde sunt. Am spus ca sunt la un client. Dupa ce mi-a zis ca stie ca sunt la vechiul job, am recunoscut, iar acesta m-a anuntat ca sunt demis din toate functiile si drepturile primite.
Intrebare: A procedat corect noul angajator, mai am ceva drepturi sau obligatii, pot actiona in judecata noul angajator? Ce posibilitati legale am?
Mentionez ca nu am folosit dotarile noului angajator ( telefon, auto sau altele, in alte scopuri sau interese decat ale acestuia ), pentru toata perioada de 40 zile am trimis saptamanal rapoarte de activitate, care sunt, consider eu, justificatoare si conform cererii jobului, adica consider ca am facut o treaba buna in cele 40 de zile decurse. Pot sa cer de la noul angajator plata unor daune morale, avand in vedere ca in cele 40 de zile am fost la peste 100 de firme ( si persoane importante ) reprezentand interesele acestuia, iar acum daca ma mai intalnesc cu acesti oameni voi fi desconsiderat, eventual daca i-i voi mai contacta in numele altui angajator, sau chiar propriu voi fi considerat neserios, mai ales ca este vorba de domeniul asigurarilor, unde IMAGINEA este foarte importanta!
Va multumesc anticipat!
Sunteti in situatia unui cumul de functii-art.35 CM- si in consecinta aveati obligatia sa declarati fiecaruia din cei 2 angajatori cumulul de functii deoarece la un singur angajator se stabilea functia de baza,cu toate implicatiile legale; in acelasi timp este si un gest de neloialitate din partea Dvs.fata de ambii angajatori; daca cim cuprind si clauze de neconcurenta si confidentialitate, situatia se complica pt.Dvs.Incercati sa rezolvati cu diplomatie conflictul.
ati primit decizia de concediere scris?vedeti temeiul;
cititi-va cim-ul de la ultimul angajator si vedeti ce obligatii aveti si daca le-ati incalcat.
O pers poate avea mai multe locuri de munca insa
orarul de munca ar trebui sa difere de la un angajator la altul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurenta neloiala sau nu? loryiy loryiy Buna seara, am si eu o intrebare:ce se intelege prin concurenta neloiala sau in ce situatii, conditii putem vorbi despre concurenta neloiala si ce acte ... (vezi toată discuția)
Incalcarea obligatiei de fidelitate prevazuta in cim bobocu81 bobocu81 buna un angajat al unei Sc, desafasoara activitati concurente, cu echipamentele frimei, masina, statii de masurare, conbustibil, consumabile...ce masuri se ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate mihaiu mihaiu Buna seara, mi-am schimbat locul de munca. Dupa cca 4 luni de la aceasta am avut surpriza sa primesc o instintare ( trimisa cu confirmare de primire ) cum ... (vezi toată discuția)