Buna ziua
Avem 2 copii minori ,un baiat de 11 ani si fetita de 4.
In cazul in care amandoi suntem de acord asupra divortului, inclusiv asupra custodiei copiilor, respectiv el doreste sa ia baiatul iar eu fetita, credeti ca judecatorul va fi de acord? Mi s-a spus ca nici un judecator nu va fi de acord cu asa ceva.
Stiu cum suna dar nici pana acum copiii nu au stat prea mult timp impreuna, iar daca ii intreb sunt de acord., adica baiatul isi doreste foarte mult sa stea la bunica lui, mama tatalui care de altfel l-a crescut, iar fetita nu se dezlipeste de mine.
Inca ceva, avem impreuna o firma de arhitectura, el fiind arhitect, cum se va proceda, daca eu ma retrag pot sa ma aleg cu ceva?(firma merge bine, are profit, dar in ultima vreme el face toate inacasarile iar eu nu prea vad nici un ban, de asta si vreau sa ma retrag, sa il las in pace, doresc un divort fara tam-tam, civilizat)
Multumesc!
Orice judecator va tine cont de decizia dvs ca soti! cata vreme ati cazut de comun acord asupra conditiilor in care doriti sa se incheie casatoria nu este nici un fel de problema.
Referitor la societatea in care sunteti si dvs asociat puteti sa ii propuneti sotului o vanzare de parti sociale in schimbul unei sume de bani sau , daca motiveaza ca nu are bani , ii puteti cere din jumatatea sa ce i se cuvine din bunurile comune. Oricum este clar ca pentru dvs ȚincasarileȚ vor fi din ce in ce mai mici pana la inexistenta lor!
B-)
Spune-ti in cererea de chemare in judecata ca sunteti ambii soti de acord cu urmatoarele puncte - reluarea numelui avut anterior casatoriei acela de ......, incredintarea spre crestere si educare a minorului..... catre tata si ca el este de acord cu incredintarea spre crestere si educare a minorei......., etc.
Minorii vor fi oricum audiati in camera de consiliu. Se va efectua in cauza si o ancheta sociala si va dura un pic mai mult dar daca sunteti de acord de la inceput nu vor fi probleme,iar referitor la firma trebuie sa va despagubeasca ,sa va dea si dvs. macar o parte di ce ati contribuit acolo.
Este bine daca puteti ajunge la un consens si sa partajati bunurile printr-o tranzactie care va fi insusita de judecator prin expedient si va face parte din dispozitivul hotararii.
Daca totusi... trebuie sa stiti ca bunurile necesare pentru exercitarea profesiei, sunt bunuri personale, iar eu inteleg ca Dvs. sunteti de alta profesie decat specificul firmei.
In privinta baiatului Dvs, el va fi ascultat in sedinta secreta pentru a-si exprima doleanta in privinta incredintarii. Asta ca aspect de procedura... Se va face oricum si o ancheta sociala (protectia copilului) la domiciliul declarat al ambelor parti. De obicei este o formalitate prin care se constata conditiile in care sunt crescuti copii care urmeaza sa fie incredintati.
Ce sa va mai spun? Pacat...
Divort intarziat...
indilema
Buna ziua.
As avea nevoie de un sfat cu privire la situatia in care ma aflu.
In aprilie se implinesc 2 ani de cand sotia a plecat de acasa impreuna cu fetita ... (vezi toată discuția)