avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... LEGATURA DE CAUZALITATE
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

LEGATURA DE CAUZALITATE

Bună ziua,

Anul trecut în luna Iulie a avut loc un accident de circulație din care au rezultat vătămări corporale. Una dintre persoanele implicate a decedat la 20 de zile de la accident în urma infectării cu bacili luați din spital(fapt confirmat de autopsie). În primă instanță s-a hotărât să nu înceapă urmărirea penală a șoferului care a provocat accidentul.
Acum s-a anunțat redeschiderea anchetei și se cere o nouă expertiză și condamnarea pentru omor din culpă a șoferului aducându-se în discuție legătura de cauzalitate a acestuia.
Aș vrea să știu cum se poate formula apărarea acestui șofer.Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 19:01, 29 Martie 2016
Pentru legatura de cauzalitate si aparare in instanta va trebui sa consultati un avocat.
Daca la redeschiderea dosarului s-a solicitat o noua expertiza, aceasta poate fi efectuata doar in domeniul medico-legal, de catre IML si va fi necesara exhumarea victimei.
Numai medicul legist poate stabili daca exista o legatura de cauyalitate directa intre vatamarile provocate de accidentul de circulatie si cauza mortii. Parerea mea este ca existenta legaturii de cauzalitate despre care am facut vorbire mai inainte se poate face pe baza raportului de autopsie fara sa fie necesara exhumarea cadavrului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solicitare raport de autopsie medico-legal. gicu73 gicu73 În 2007 un cumnat a suferit un accident de circulatie pentru care a fost transportat la spitalul judetean Tg.Mureş unde s-a intervenit chirurgical, dar în ... (vezi toată discuția)
Care este legea privind eliberarea documentelor ºi a decedaþilor din spital? paulmariuspop paulmariuspop Ma poate ajuta sa imi spună cineva care este legea in baza careia se specifica felul in care se elibereaza decedatul si certificatul medical de constatare a ... (vezi toată discuția)
Expertiza medico-legala modalitati plata mary6 mary6 La multi ani! Expertiza anatomo-patologica ceruta de autoritati intr-un caz de omor,deoarece intarzie sa apara din cauza neefectuarii prompte a platii de catre ... (vezi toată discuția)