avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... acordare tutela copilului minor, fratelui meu si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

acordare tutela copilului minor, fratelui meu si cumnatei mele_pentru al ajuta sa studieze in strainatate

Buna ziua,

Am un baiat in varsta de 14 ani care doreste sa plece in strainatate la fratele si cumnata mea, pentru a studia liceul.
Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza pentru a le acorda lor tutela copilului?
Se poate face la notariat? Necesita prezenta lor? (tinand cont de faptul ca ei nu sunt in tara).
Multumesc.
Paula
Cel mai recent răspuns: PaulaBogdan , utilizator 10:04, 30 Martie 2016
Copilul are un reprezentant legal. Va intreb ce anume va este necesar acolo pentru copil?
Am vazut ce anume intrebati dv., insa daca nu dati informatii, greu de ghicit. Ce e necesar acolo intrebati acolo: scoala, social, nici nu stiu pentru ce anume aveti nevoie.
Apoi, dupa ce ne spuneti ce anume va e necesar acolo, va spunem cum sa obtineti asta aici.

Mai e de aflat si care e statutul mamei. Daca e divortata si tatal are drept de legaturi se complica lucrurile, chiar daca minorul e incredintat mamei.
Nu cred ca m-am exprimat corespunzator:
Copilul vrea sa mearga la liceu in Irlanda (fratele si cumnata mea-au si ei 2 copii, vor sa ii dea o mana de ajutor - dezinteresat)
Noi parintii minorului aflat in discutie, nu suntem divortati, nu avem nici un fel de problema, suntem impreuna de acord sa mearga sa studieze acolo (scolarizarea este gratuita), dar...noi nu avem posibilitatea nici macar in vizita sa mergem, deci...
Nu stim cum se procedeaza, fiind vorba de un minor, il putem trimite pur si simplu in Irlanda, fara a face acte sau ceva cu fratele si cumnata mea????
Nu tinem neaaparat sa le dam tutela, dar ce acte se fac pentru al putea reprezenta acolo (o declaratie de imputernicire, ceva...), la o sedinta scolara, la depunerea actelor pentru alocatie, pentru a-l inscrie la un medic....
Multumesc
Doamna, i9n legislatia romana nu sunt prevederi referitoare la cele necesare in Marea Britanie, tot incerc sa va spun asta: intrebati acolo.
Apoi, nu inteleg cum pleaca copilul asa, fara sa stie de parinti, e important, se duce la liceu si se intoarce peste 4 ani? Sau niciodata? Creste toata adolescenta lui fara parinti, caci daca nu aveti bani sa mergeti acolo, probabil ca nici el sa vina la voi, nu?

Imi pare rau, in legislatia romaneasca asa ceva nu e posibil.
Imi pare rau doamna avocat AVLIL, dar trebuie sa va spun ca acest copil, ca multi alti copii din Romania, din pacate, isi doreste foarte mult sa plece si sa studieze intr-o tara care il apreciaza si ii respecta eforturile (mentionez este un copil care munceste foarte mult la scoala-copil de media 10). Citez: "oriunde cred ca e mai bine ca in Romania" - copil 14 ani.
Intra-devar este crunt sa stiu ca vrea sa plece departe doar pentru a scapa de sistemul de invatamant din Romania care nu le ofera nimic, dar prefer sa ii plang de dor, decat mai tarziu de mila.
Eforturile noastre vor fi mari, pentru ca deja el a stabilit ca in toate vacantele vrea sa vina acasa, iar asta poate fi realizabil, fiind vorba doar de un bilet de avion...
Va multumesc pentru ajutor...si cu siguranta voi merge la Consulatul Irlandei si acolo voi primi lamuriri.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa plec de acasa (aproape 17 ani) Melehainele Melehainele Buna ziua! Am aproape 17 ani si vreau sa plec de acasa. Am fost agresata verbal si fizic de către părinții mei. Am și o filmare in care mi să vad ... (vezi toată discuția)
Custodie minor din concubinaj prin mediere herminast herminast Este vorba despre un copil de 14 ani, fata, care doreste sa studieze la tatal ei in SUA, cetatean roman rezident acolo dar care vine in tara destul de des. ... (vezi toată discuția)
Solicitare acord maryag maryag va rog daca se poate sa ma ajutati cu o problema.este vorba de fratele meu care a trait in concubinaj cu cineva ,rezultand un copil.fratele s,a despartit iar ... (vezi toată discuția)