avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Propunere card de cumparaturi in rate fara dobanda
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Propunere card de cumparaturi in rate fara dobanda

Buna ziua!

Acum un an cu aproximatie am aplicat online pentru un card de cumparaturi la o banca destul de cunoscuta din Bucuresti si dupa ce mi-au analizat domnii de acolo situatia mi-au spus ca nu pot intra in posesia unui astfel de card pentru ca nu ating punctajul maxim din cauza faptului ca nu sunt casatorita si nu am proprietati pe numele meu. Anul acesta ma suna o domnisoara de la banca respectiva sa ma intrebe daca mai doresc un card de cumparaturi si imi propune sa declar ca de fapt sunt casatorita si ca am proprietati pe numele meu ca sa pot trece de scoring. Ce riscuri sunt daca as face asa ceva? A mai facut cineva asa ceva?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:08, 2 Aprilie 2016
In mod sigur a mai facut cineva asa ceva, altfel nu ar fi considerat falsul in declaratii fapta penala.

Art. 292-NCP
Falsul în declaraţii
Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Domnisoarele de la acea banca sunt de fapt PFA-uri pe care banca le plateste prin comision la orice client adus. In mod clar vi s-a propus o infractiune si, intr-un procent pe care eu il estimez la 10%, ati putea ajunge sa dati declaratii in fata organelor de cercetare penala.
E treaba dvoastra sa comparati riscul cu avantajul.
Eu am intrebat domnisoara respectiva daca este normal asa ceva si dansa mi-a spus ca a ajutat o multime de oameni ca oricum ceea ce scriu eu acolo nu ramane in baza de date a bancii ( desi din cate stiu se semneaza un contract la banca ). Este destul de urat sa vezi un consultant al bancii ca iti propune sa faci ceva ilegal, sustinand ca "te ajuta" doar pentru a obtine un comision, probabil.
Multumesc!
Nu compar riscul cu avantajul pentru ca oricum nu as accepta asa ceva. Pur si simplu am vrut sa ascult si alte pareri. Ms
Stimata doamna, pare ca aveti discernamantul ptr a nu accepta asa ceva, de principiu. Tot de principiu, cred ca nu e normal sa tineti doar ptr dvoastra. Probabil ca exista o statistica efectuata de banca in care doar 10% din persoane prezinta discernamantul dvoastra.
Restul naivilor vor fi tratati cu cinismul corespunzator. Se creaza un lant de iresponsabilizare care, in caz de probleme, se incheie cu inculparea bietului naiv.

Alte discuții în legătură

Credite obtinute incorect, dar cu acte in regula oanadumitru1976 oanadumitru1976 Acum un an de zile, am apelat la un broker pentru obtinerea unui credit bancar. Inainte de asta am fost personal la mai multe banci pentru obtinerea unei ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit-declaratie cu inadvertente robert_spiridonescu robert_spiridonescu Am sa va relatez in cele ce urmareaza o experienta neplacuta cu o banca . Pe data de 01.10.2009 am depus la banca X dosarul pentru creditul prima casa si am ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru neplata rata card angelamanuela angelamanuela buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in ... (vezi toată discuția)