avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM-ul unei filiale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM-ul unei filiale

O filiala constituita ca SRL trebuie sa aiba un Contract colectiv de munca sau CCM-ul unitatii mama isi extinde valabilitatea si asupra ei ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:37, 8 August 2009
Daca este constituita ca un SRL care este si angajator si are peste 2o de salariati se poate negocia si incheia CCM, daca nu are personalitate juridica se aplica CCM de la nivelul societatii mama sau cel la nivel national
Eu am inteles ca...spre deosebire de sucursala, filiala intotdeauna are personalitate juridica, prin urmare actionariatul societatii mama isi exprima vointa si asupra filialei. In cazul adus in discutie noul SRL este declarat de actionari ca si filiala.
Intrebarea mea are drept scop .... protectia salariatilor in momentul transferului la noua filiala. Prin urmare clauzele CCM-ului existent in momentul constituirii filialei trebuie respectat la dechiderea noilor CIM-uri pt. salariatii transferati ? Foarte important este de stiut daca tipul CIM-ului poate fi modificat (CIM nedeterminat in CIM determinat sau cu timp partial, salariu de baza, sporuri prevazute in CCM-ul societatii din care s-a desprins filiala.
Multumesc !
Reiau ce v-am spus si pe mesaj privat:
Am inteles ca partea care s-a desprins din unitatea mama s-a transformat in SRL, deci este o noua unitate, de sine statatoare, chiar daca vechea firma este actionarul noii firme, deci trebuie incheiat un nou CCM. Aici au dreptate cei de la Directia Muncii, care v-au spus asta.
Nu stiu de ce cei de la Federatie spun ca noua societate este filiala celei vechi!
Daca este filiala atunci se aplica CCM de la firma mama.
Sunt doua lucruri care se contrazic.
Depinde cum se afla inregistrata la Oficiul Registrului Comertului:
- daca este inregistrata ca SRL, separat de vechea firma din care s-a desprins, cu J si CUI separat, atunci este alta unitate si se face un nou CCM;
- daca este inregistrata ca filiala a vechii firme atunci este valabil CCM al firmei mama.
Cred ca cel mai bine ar fi sa mergeti dvs. la ORC sa intrebati sigur cum este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filiala unei societati economice lucyll lucyll Ce subordonare exita, la nivelul fortei de munca (salatiati), intre filiala si societatea coordonatoare ? Un CCMU incheiat la nivelul societatii se extinde ... (vezi toată discuția)
Cum se interpreteaza " unitate "? Mihaibc Mihaibc Conform Legii Dialogului Social la negocierea CCM la nivel de unitate negocierea este facuta din partea salariatilor de catre sindicatul reprezentativ sau de ... (vezi toată discuția)
Negociere anuala ccm dupa transferul salariatilor cf legii 67/2006 titi6220 titi6220 premise 1. in urma cu un an salariatii si unitatea ca patrimoniu au fost preluati prin transfer conform legii 67/2006 2. intrucit cesionarul avea deja un CCM ... (vezi toată discuția)