avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... grupa de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

grupa de munca

Buna seara,
Am nevoie de niste lamuriri. cine trebuie sa cotizeze pentru a beneficia de grupa de munca?daca trebuie sa cotizeze angajatorul si acesta nu a facut-o poate fi obligat sa plateeasca retroactiv?
multumesc
Cel mai recent răspuns: balauflo , utilizator 16:23, 28 Martie 2016
Buna seara,
Nu mai exista grupe de munca ci conditii normale, deosebite si speciale de munca. Angajatorul achita contributia la CAS corespunzatoare conditiilor de munca normale, deosebite sau speciale.
balauflo a scris:

.....daca trebuie sa cotizeze angajatorul si acesta nu a facut-o poate fi obligat sa plateeasca retroactiv?
multumesc



Art.40 C.mun.
....
(2) Angajatorului in revin, in principal, urmatoarele obligatii:
....
f) sa plateasca toate contributiile si impozitele aflate in sarcina sa, precum si sa retina si sa vireze contributiile si impozitele datorate de salariati, in conditiile legii;
.....

In situtia in care locul dvs de munca era incadrat intr-o gupa de munca sau in conditii desosebite ori speciale de munca, angajatorul avea obligatia de a achita c.a.s. aferenta acestor conditii.
In situatia in care nu a facut-o el poate fi obligat sa achite asa ceva si retroactiv.

multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nevirarea contributiei retinute de la angajat, la fondul de pensii de angajator VW2000 VW2000 patronul firmei la care am lucrat nu a virat la fondul de pensii pentru mai multe luni din mai multi ani , acestea fiind trecute in cartea de munca si deci eu ... (vezi toată discuția)
Există o condiționalitate între aplicarea prevederilor art. 272 codul muncii și plata de către angajator a contribuțiilor legale, pentru salariat viktorV viktorV Există o condiționalitate între aplicarea prevederilor art. 272 Codul Muncii și plata de către angajator a contribuțiilor legale, pentru salariat, în ... (vezi toată discuția)
Contributii la bugetul de stat iselina iselina Buna seara, Spuneti-mi va rog ce pot face daca angajatorul nu mi-a platit contributiile la bugetul de stat de 3 ani? Vreau sa plec in alta parte si am ... (vezi toată discuția)