avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prescrierea generala
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

prescrierea generala

buna dimineata.as vrea sa stiu daca am initiat o actiune in justitie a .carei cauza instanta a dispus rejudecarea,probabil din lipsa de probe,nu cunosc motivarea deoarece nu s-a redactat.iar intre timp a operat prescriptia generala.Intrebarea mea este urmatoarea,pot invoca aceasta prescriptie la rejudecare s-au aceasta a fost intrerupta la formularea cererii .Mentionez ca lipsa de probe se datoreaza paratului ,eu avand calitatea de reclamant.
Cel mai recent răspuns: petre_marian , utilizator 20:39, 25 Martie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
buna seara.obiectul cererii este succesiunea .actiune in constatare.am cerut in cerere exceptia prescrierii dreptului de optiune succesorala si decaderea.paratul fiindu-mi frate dupa mama.Conform solicitarii din cerere paratul trebuia sa faca dovada acceptarii tacite a mostenirii confoform art.1110 n c c Mai arat ca exista un testament de legat universal iar declaratie de acceptare expresa a mostenirii numai din partea mea.Cam aceasta este povestea pe scurt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspunsul la obiect petre_marian petre_marian buna ziua .Daca la o cerere adresata instantei al carei obiect este succesiunea intr-o actiune in constatare,iar paratul in necunostinta de cauza formuleaza ... (vezi toată discuția)
Testament de legat universal petre_marian petre_marian buna seara .As dorii sa stiu daca sunt mostenitor testamentar acceptant,ce drepturii si obligatii imi confera acesta.De exemlu pot inchiria fara contract ci in ... (vezi toată discuția)
Contestatia privind tergiversarea procesului petre_marian petre_marian buna dimineata.as vrea sa stiu daca o parte din proces i se pune in vedere de catre instanta indeplinirea unui anumit act de procedura si anume introducerea ... (vezi toată discuția)