avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Documente luare in strainatate minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Documente luare in strainatate minor

Buna,am un copil de 2 ani si 4 luni,tatalui sau nu ii mai pasa de el,nu mai pot da de el,insa copilul ii poarta numele,eu fara acordul lui nu pot face nici un document,in curand trebuie sa plec la munca in afara si nimeni nu imi spune ce sa fac ca sa pot lua baiatul cu mine. Va rog din suflet ajutati-ma
Actionati in instanta, cereti sa exercitati singura autoritatea parinteasca . In facpt, o exercitati singura, insa va trebuie o hotarare in acest sens ca sa va permita sa luati hotararile singura in ce il priveste pe copil.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Martie 2016
gi-jane2, moderator
Argumentul principal pe care trebuie să-l folosiți pentru a convinge instanța de judecată să dispună ca dvs să exercitați autoritatea asupra copilului este ca nu aveți posibilitatea de a lua legătura cu tatăl copilului în caz de nevoie.
Pentru actiunea aceasta este nevoie sa il gasiti pe tata, sa afceti adrese la evidenta populatiei, sa vedeti ultima adresa de buletin, sa vorbiti cu rudele etc.
O astfel de actiune dureaza... 3-6 luni minim asa, ochiometric, fara sa punem la socoteala timpul de cautare tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele Anonim5 Anonim5 Am un baietel si as dori sa stiu cand poate copilul sa.si aleaga singur numele fara acordul tatalui. Mentionez baiatul are 6 ani si nu l-a vazut de 4 ani, e pe ... (vezi toată discuția)
Plecare in strainatate andrada17 andrada17 buna,am un copil de 11 ani,nu am fost casatorita cu tatal copilului,copilul poarta numele meu dar in certificat apare si numele tatalui,ce ar trebui sa fac ca ... (vezi toată discuția)
Recunoasterea paternitatii copilului impotriva vointei mamei saya-impala saya-impala Buna, deoarece tatal copilului a demonstrat in nenumarate randuri ca nu ii pasa de noi intrucat a manifestat nepasare pe toata durata sarcinii, a nasterii a ... (vezi toată discuția)