avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Posibila evaziune
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Posibila evaziune

Buna ziua
Cui ma pot adresa pt a sesiza faptul ca un propietar a inchiriat un apartament printr-o firma imobiliara si a semnat un contract cu o suma iar la administratia fiscala declara o suma de 10 ori mai mica ?
Si acel contract nu mai este prelungit desi chiriasul plateste in continuare aceasi suma .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 26 Martie 2016
Puteti sesiza ANAF-ul.
Dacă faceți o sesizare și nu exista probe certe riscați sa fiți tras la răspundere.
Se poate sa fie și fapta penala.

Deci, o sesizare făcută aiurea poate sa va cauzeze plata de daune și răspundere penala.
Multumesc , dar exista probe respectiv contractul incheiat prin agentia imobiliara si cel de la ANAF ?
Da,cele 2 documente sunt probe rezonabile care pot dovedi eventuala savarsire a faptei de evaziune fiscala de catre locator=proprietar
Trebuie atent analizat exemplarul existent la ANAF referitor si la semnatura locatarului=chirias
@ victor sorin

Daca detineti copii de pe aceste contracte, atunci mergeti la ANAF- Directia Antifrauda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament pe firma inchiriat andrea_roxxy andrea_roxxy Buna ziua, Nu stiu cat de sugestiv este titlul, dar am si eu o intrebare. Ce se intampla daca o persoana are declarat pe firma un apartament, dar este este ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea tardiva a contractului de chirie la anaf si plata impozitului pe venit Dan1982 Dan1982 Va rog sa ma lamuriti cu o problema..Detin un imobil pe care il inchiriez dar in cursul anului 2010 nu am inregistrat contractul la ANAF...In cazul in care ... (vezi toată discuția)
Modalitatea de a sesiza in legatura cu un contract de inchiriere neinregistrat MuggedinRomania MuggedinRomania Am avut o relatie absolut scarboasa cu proprietara. Nu a facut decat un antecontract cu mine, si doar la antecontract s-a ramas, cu toate ca i-am cerut pe ... (vezi toată discuția)