avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... oare m-a pus la plata apei reci neconsumate?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

oare m-a pus la plata apei reci neconsumate?

Buna ziua!
Locuiesc la bloc.De 4 ani de zile am un ventil defect in camin, defect deoarece e un robinet prost, italienesc, cu maneta, si s-a rupt acum 4 ani, dar am neglijat sa-l repar.Am baut-si acum beau-apa carbogazoasa sau apa de pe teava de apa calda(mai vine si rece).(Voi repara robinetul-ventilul din camin, cat de curand)
Problema este ca in acesti 4 ani nu a curs o lacrima de apa rece, deci, logic, nu am de ce sa o platesc.
Dar daca, totusi, in mod pervers si ilegal, administratora, de 4 ani 'ma taxeaza' , ma pune sa platesc apa rece degeaba, ce pot face .O reclam la Primarie, Politie etc.!
NU AM VERIFICAT NICIODATA sa vad-nici nu am intrebat-o, mizand pe corectitudine.Intreb doar sa stiu daca un administrator ar fi capabil de asa magarie, incat sa platesc apa rece neconsumata.

Mentionez:contorul de apa rece este la aceeasi cifra de consum de 4 ani(deoarece nu am consumat)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:39, 27 Martie 2016
Aveti baie in apartament?
Pentru raspuns la obiect este necesar sa clarificati anumite aspecte
Faceti referire la
am un ventil defect in camin
,camin care nu exista in cazul apartamentelor in imobilele de locuit in comun
Ulterior precizati
daca, totusi, in mod pervers si ilegal, administratora, de 4 ani 'ma taxeaza' , ma pune sa platesc apa rece degeaba, ce pot face .O reclam la Primarie, Politie etc.!

Administrator de imobil exista numai in cadrul imobilelor de locuit unde locatarii au inteles sa infiinteze asociatii de proprietari
Daca administratora totusi va taxeaza cum apreciati dv de 4 ani apa rece degeaba,exista mai multe variante de analizat
1-Aveti apometru individual,acesta este in perioada de verificare metrologica ?
2-In cazul imobilelor de locuit in comun,normele prevad instalarea de apometre cu clasa precizie mare tip C sau D la bransament ,iar in proprietatile individuale a[ometre cu clasa precizie mica tip A sau B
Suplimentul consum utilitati este generat si de diferenta de clasa metrologica,apometrele individuale neinregistrand de ex scurgerile de la baterii sau rezervoare wc,dar apometrul general inregistreaza acesteconsumuri
Administratorul de imobil in baza facturii emise de furnizorul de utilitati are obligatia sa repartizeze suplimentul consum utilitati
Legiutorul nu a prevazut dispozitie concreta de recuperat supliment consum utilitati
La nivelul asociatiilor se practica 3 variante fiecare cu avantajele si dezavantajele ei
Pana la eventuale reclamatii,solicitati clarificari de la presedintele de asociatie sau direct la administrator
Politia nu se implica in solutionarea diferendelor de recuperat factura apa la bloc
In cazuri justificate,primaria se poate implica pentru verificari
Succes sa solutionati amiabil !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani pentru apa rece inregistrata de contorul stricat alina_valentina alina_valentina Buna seara, In luna Noiembrie 2012 m-am mutat din apartamentul in care locuiam deoarece m-am mutat intr-o casa noua. Pe perioada in care nu am locuit ... (vezi toată discuția)
Lnlocuire apometre motanila motanila In urma cu 15 ani am hotarat ca bransarea la apa rece si calda sa fie facuta de pe coloanele de la baie cele de la bucatarie sa fie anulate. Pe coloana de apa ... (vezi toată discuția)
Factura apa/canal apa livrata incarcata cu pierderi foarte mari hoina hoina Buna ziua si LA MULTI ANI tuturor de pe acest site! La sfirsitul lunii decembrie am primit factura de apa la un total de plata de 1210.70Ron,respectiv plata a ... (vezi toată discuția)