avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cecuri nerecuperate? Cum fac?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cecuri nerecuperate? Cum fac?

Buna ziua,
Am si eu o problema ciudata. Anul trecut in decembrie am facut o comanda la un furnizor . I-am dat 2 cecuri in valoare totala de 4000 RON scadente in ianuarie. La data scadentei fiindca nu aveam banii l-am rugat sa le mai pastreze promitandu-i plati partiale. I-am facut o plata partiala de 1000 ron 2 saptamani mai tarziu. Timp de cateva luni nu am mai putut lua legatura cu el. La ultima discutie el mi-a spus ca vrea sa scoata firma in faliment. Acum o luna , m-a sunat si mi-a zis ca este prin oras la mine si ca vine ca sa ii dau banii. I-am platit restul de bani, mi-a dat chitanta, dar cecurile nu mi le-a dat pt ca nu le avea la el. Mi-a zis ca o sa mi le trimita prin curier. De trimis nu mi le-a mai trimis ci mi le-a bagat in banca facandu-mi incident. Ce fac acum? Daca eu din punct de vedere contabil nu mai am nici o datorie , cum imi recuperez cecurile? Daca el le-a bagat oare ce intentie mai are? Nu inteleg....
Cel mai recent răspuns: pneuros , utilizator 21:50, 17 Septembrie 2009
Actiune in instanta fara alte rugaminti .Copii dupa chitantele cu care a fost platit debitul catre societatea respectiva,sa inteleg ca la data cand au fost introduse la plata cec-urile datoria era achitata.Este foarte important acest aspect-datele de pe chitante sa fie anterioare introducerii cecurilor.Daca da chemare in judecata si cu siguranta aveti castig de cauza si astfel cereti si iesirea de la C.I.P ,nu mai treceti nici pe la politie sa dati cu subsemnatul -leg.59/1934 cu modificarile ulterioare.
BAFTA !
Actiune in instanta pentru anulare interdictie bancara...Aceasta actiune se depune la Tribunal, sectia Comerciala...si chemati in garantie si persoana care a introdus la plata acele cecuri.
cecurile dau interdictie bancara doar introduse in termen de 15 zile de la scadenta , dvs spuneti ca au fost introduse mult dupa scadenta care era in ianuarie acesta se considera incident de plata minor si nu va influenteaza in nici un fel

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce sa fac? problema ciudata..... iulian2008 iulian2008 Buna ziua, Am si eu o problema ciudata. Anul trecut in decembrie am facut o comanda la un furnizor . I-am dat 2 cecuri in valoare totala de 4000 RON ... (vezi toată discuția)
Valabilitate bo emis marianaluminita marianaluminita Buna ziua, am dat un BO acum 1 an,in luna aug 2011 scadent. Colaboratorul meu (pj) nu l-a depus pina acum. Cat este valabil la decontare ? Il cer ramburs ... (vezi toată discuția)
Consecinte cec fara acoperire narcisa_narcisa narcisa_narcisa Am dat unui furnizor la sfarsitul lunii mai 2 cecuri. Cu doua zile inainte de data scadenta i-am trimis o comunicare in care il anunt ca nu dispun de bani ... (vezi toată discuția)