avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Sprijin pentru educatia fiicei mele
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Sprijin pentru educatia fiicei mele

Buna dimineata!
Sunt mama unei fetite de16 eleva in clasa a X-a. Fata mea este insarcinata in 5 luni si invata la un liceu din Bucuresti. Desi, acesta situatie in care se afla fiica mea nu este ceea ce am visat noi ca parinti pentru viitorul ei, fiind singurul nostru copil, vreau sa fiu alaturi de ea si sa o sustin. Isi doreste foarte mult acest copil, iar eu ca mama o voi ajuta si il voi creste ca pe copilul meu. Fetita mea este o eleva foarte buna are rezultate bune la invatatura, un elev care merge des la olimpiade scolare. Isi doreste sa faca o facultate in domeniul medical. Daca totul decurge bine cu sarcina, ar urma sa nasca la inceputul lunii august.
Va rog sa ma ajutati cu sfaturi cum ar trebui sa procedam, pentru ca noi nu ne dorim sa renunte la scoala. Ea isi doreste sa continuie liceul sa-si dea BAC-ul si sa urmeze o facultate. Ca parinte, consider ca are dreptul la educatie.
Fiind in 5 luni a inceput sa se vada burtica, imi este frica sa nu fie exmatriculata, nu stiu cum sa procedez, daca e legal sa se mai duca la scoala si cum ar trebui sa fac sa -i informez pe profesori. Nu vreau ca in momentul in care vor afla, sa o excluda. Pe de alta parte, inteleg ca mergand in acesta situatie, poate fi un exemplu negativ pentru ceilalti elevi.
Va rugam sa ne ajutati cu orice sfat, cu orice legislatie corespunzatoare acestui caz. Imi doresc sa stiu ce drepturi are fiica mea sa-si continue studiile, ca sa o pot apara in cazul in care se va pune problema exmatricularii. Deasemenea, daca cunoaste cineva asociatii si organizatii care apara drepturile mamelor minore va rog sa-mi dati informatii.
Consider ca fara educatie fiica mea nu se va descurca in viata.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:36, 29 Martie 2016
1. - Nu exista nici un temei legal pentru a fi exmatriculata pentru ca este gravida.
- Nu este prima eleva minora care va naste.
- In ziua de azi nu poate fi exemplu negativ pentru colegii si colegele sale.
- Ii recomand sa nu se retraga de la scoala.
- Cel mai important este ca dvs., mama ei, sunteti alaturi de ea, restul nu conteaza (ea si copilul sa fie sanatosi!).

2. - Ganditi-va si la partea materiala care nu este de neglijat.
- Mama copilului va beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (600 lei lunar pana va implini copilul 2 ani) si de alocatia de stat pentru copii (200 lei lunar pana implineste copilul 2 ani si apoi de 84 lei lunar pana la varsta de 18 ani a copilului).
- In Parlament se poate aproba zilele acestea majorarea indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC).

3. - Indemnizatia pentru CCC o va primi de la data nasterii copilului si pana implineste copilul 2 ani.
- Pe aceasta perioada poate urma in continuare cursurile liceului.

4. - Actele pentru indemnizatia pentru CCC le depune la Primarie in termen de 60 de zile lucratoare de la data nasterii copilului.
- Lista cu actele necesare, specifice situatiei ei, o procurati de la Primarie.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2016
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sarcina unei eleve de liceu valy_gaby94 valy_gaby94 Buna seara. Pun problema unei eleve de liceu ( 18 ani clasa XI) . E in primul trimestru de sarcina, necasatorita. Intrebarile sunt: 1. Daca se afla in liceu ar ... (vezi toată discuția)
Eleva gravida sil73 sil73 Sunt eleva in clasa a XI a la liceu , forma zi. si sunt insarcinata in luna a4a. Pot fi exmatriculata sau sactionata datorita sarcinii? Pot sa-mi continui ... (vezi toată discuția)