avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Luarea in spatiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Luarea in spatiu

Doresc sa stiu daca dupa ce am luat pe cineva in spatiu mai pot vinde casa fara semnatura acelei persoane pe care am luat-o in spatiu
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Dana Maxim , Mediator 21:30, 8 August 2009
Ce inseamna luat in spatiu? ati incheiat un contract de inchiriere cu persoana? are viza de flotant? domiciliul sau este la adresa aceea? normal dvs. ca proprietar aveti dreptul de a dispune cum doriti de casa dvs. Doar daca ati inchiriat persoanei , conform art. 1416 C. civil, ,daca locatorul vinde lucru inchiriat, cumparatorul, chiar daca nu s-a obligat in acset sens , este obligat sa respecte locatiunea facuta inainte de vanzare".
Cumparatorul , in caz ca nu este obligat sa respecte locatiunea consimtita de vanzator, pentru a obtine desfacerea contractului trebuie sa duca la cunostinta locatarului concediul, respecatand termenul de preaviz.
Corect precizat de catre legally.
Daca nu aveti contract de inchiriere cu persoana luata in spatiu, nu aveti nici o obligatiefata de aceasta , nici dumneavoastra, nici cumparatorul. Insa trebuie sa-i aduceti la cunostinta ca trebuie sa paraseasca acea locuinta , intrucat o vindeti.
Calitatea de proprietar asupra apartamentului este suverana ..Legal si conform practicii,pentru protejarea intereselor partilor contractante,sunt asumate reciproc drepturi si obligatii .In eventualitatea in care exista incheiat in forma scrisa contract de inchiriere,probabil este prevazuta situatia rezilierii/incetarii .Legal prevazut este instiintarea partenerului in termenul contractual prevazut si asumat.Daca nu detineti raport juridic cu locatorul ,in calitatea de proprietar ,va revine delicata obligatie sa explicati acestuia intentia eventual necesitatea ca intr-un termen sa puneti la dispozitie spatiul ,
viitorului proprietar.In situatia existentei de raport juridic incheiat cu ocazia inchirierii spatiului,analizati atent clauzele reciproc asumate si urmati etapele .Succes
A facut buletin pe aceasta adresa
Anuntati aceea persoana pe care ati luat-o in spatiu ca intentionati sa vindeti apartamentul si ca trebuie sa-si gaseasca alta locuinta, implicit alt domiciliu.
Nu aveti nici o obligatie fata de acesta, ceva de cgenul ai cere acordul....proprietarul face ce vrea cu bunul sau.

Alte discuții în legătură

Cum inchei un contract de inchiriere si ce urmeaza ContSters115447 ContSters115447 am infiintat o firma si urmeaza sa inchiriez un spatiu comercial .Doresc sa stiu daca se incheie la notar ,unde se declara pe urma de mine ,asociat unic sau de ... (vezi toată discuția)
Cine plateste varuitul? proprietarul sau chiriasul? panzi01 panzi01 Buna ziua.Sunt chiriasa iar proprietarul meu imi spune ca vrea sa-mi retina bani din garantia bunurilor pentru \"igienizare\" adica pentru varuit.Asta in ... (vezi toată discuția)
Garantie chirie Pohrib Silvia Pohrib Silvia Buna seara, Am si eu o mica problema cu fostul proprietar. Am plecat din fosta locuinta pe 29 mai. Astazi, 13 iulie, fosta proprietara imi trimite mail ... (vezi toată discuția)