avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Garantie chirie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Garantie chirie

Buna seara,

Am si eu o mica problema cu fostul proprietar.
Am plecat din fosta locuinta pe 29 mai. Astazi, 13 iulie, fosta proprietara imi trimite mail spunandu-mi ca a achitat facturile si intretinerea pe ultima luna, dar vrea alti bani pentru curatenia apartamentului (350 lei), + alti bani pentru cumpararea unor oale, o cana, 15 umerase, si tot felul de obiecte pe care eu nu le-am luat. A fost facut un contract de inchiriere de la bun inceput, insa acum, as vrea sa stiu, este legal ceea ce face?

O data ce mi-am respectat partea, am lasat garantia, am facut contractul de incheiere mai are un drept legal sa imi ceara alti bani?

Multumesc anticipat,
Silvia Pohrib
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:14, 13 Iulie 2017
Atat timp cat in contractul de locatiune nu au fost asumate de catre parti obligatia achitarii de costuri suplimentare utilitati+chirie,pretentia locatorului nu este intemeiata
Explicati locatorului ca in contractul de locatiune nu este prevazuta obligatia dv sa suportati c/v oale,cani,umerase
Apropos ,cand ati intrat in spatiu ati incheiat proces verbal predare primire bunurile pe care le solicita locatorul dupa plecarea dv ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste varuitul? proprietarul sau chiriasul? panzi01 panzi01 Buna ziua.Sunt chiriasa iar proprietarul meu imi spune ca vrea sa-mi retina bani din garantia bunurilor pentru \"igienizare\" adica pentru varuit.Asta in ... (vezi toată discuția)
Taxa habitat/salubrizare mariuspopa1 mariuspopa1 Buna ziua am sa fiu scurt si la obiect. Am locuit in chirie in orasul Constanta timp de un an(2013). Acum cateva zile am primit la adresa din buletin respectiv ... (vezi toată discuția)
Cui ii revin costurile pentru cota per indiviza Elena H Elena H Cui ii revin costurile per cota indiviza intr-un spatiu locativ? In contract scrie ca locatorul suporta cheltuielile de reparatii si intretinere generala a ... (vezi toată discuția)