avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua.as dori sa ma sfatuiti intr-o problema.prietenul meu locuieste de 6ani in casa ce apartine bunicului si tatalui sau.tatalui sau este decedat de 7 ani,mama lui de 11 iar bunicii de 14-15 ani.de la decesul tatalui nu a mai locuit nimeni in casa inafara de el.a reconectat electricitatea insa tot pe numele tatalui si a facut renovari la locuinta.am aflat k impozitul nu este platit de 15 ani.in ce fel il ajuta plata impozitului sa obtina actele pe casa?as dori sa mentionez ca din partea tatalui sau nu sunt mostenitori decat el si sora sa insa de pe partea bunicului sunt in total 10 frati dintre care o parte decedati.cum ar fi cel mai usor sa faca actele fara a fi nevoit sa dea parte celorlalti?as mai adauga ca fratii tatalui la moartea bunicilor,tinand cont de faptul k el a avut grija de ei,au ajuns la o intelegere si anume aceea ca daca el se ocupa si de inmormantari vor ceda partea lor de mostenire.in acest sens insa nu exista nici un act.va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cobra666x , utilizator 13:31, 8 August 2009
Daca bunicul a decedat de o atat de lunga perioada de timp, se poate presupune ca mostenitorii sai (in afara de tatal prietenului sau) au renuntat la mostenire.
Ar treubi achitat impozitul pe apartament si apoi mers la notar pentru a deschide succesiunea dupa bunci si dupa tata in acelasi timp.
Notarul va poate ajuta pentru a rezolva aceata problema si a obtine un certificat de mostenitor (adica acte de proprietate pe casa).
Este posibil (dar putin probabil) ca urmasii celorlalti frati ai tatalui sa incerce sa anuleze un certificat de mostenitor obtinut astfel, insa cu destul de putine sanse in instanta.
eu intelesesem de la cineva ca am putea merge la notar si sa ne faca un act provizoriu de proprietate care devine definitiv in termen de 30 de zile.in acest timp mi se spusese k s-ar convoca si ceilalti mostenitori prin monitorul oficial.daca as obtine acel certificat de proprietate in cat timp putm vinde imobilul?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Succesiune buna ziua.va rog,un raspuns. pot parintii mei sa-mi ... marinapauna marinapauna Succesiune Buna ziua.Va rog,un raspuns. Pot parintii mei sa-mi faca act de vanzare cumparare pe tot ce au,eu fiind unicul lor copil in viata? Fratele meu,a ... (vezi toată discuția)
Testament Rush79 Rush79 Buna seara! Dacă tatăl meu a primit de la bunicul prin testament autentificat toate bunurile sale mobile și imobile cu, condiția de a avea grijă de el ... (vezi toată discuția)