avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare donatie

Un teren obtinut prin donatie poate fi vandut unei terte persoane? In ce conditii?
Buna ziua,
Da poate sa fie vandut daca are cadastru si intabulare si nu exista ipoteci asupra sa.
Prin donatie ati dobandit un drept de proprietate, astfel ca, il puteti vinde in conditiile uzuale:cadastru,carte funciara,certificat fiscal de plata a impozitelor pe terenul respectiv.
De putut se poate, ceea ce nu inseamna ca nu ati putea intalni dificultati, unii cumparatori/banci refuzand o astfel de tranzactie.
Concret, care este situatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren vinzare lungu nicolae lungu nicolae detin un teren in urma cumparari.detin contract vinzare-cumparare,dar nu e intabulat pe numele meu,.Precizez ca eu platesc impozit eu apar cum e si normal in ... (vezi toată discuția)
Pentru donatia cotei ideale este obligatorie intai intabularea terenului? mariapopescu mariapopescu Pe titlul de proprietate eliberat in 1994 pentru un teren pe numele mamei decedate a tatalu meu,apar doi comostenitori : 1) fiul decedatei,adica tatal meu ... (vezi toată discuția)
Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)