avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare cumparare loc de veci
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare cumparare loc de veci

Buna ziua,
va rog frumos sa-mi spuneti cum se procedeaza si ce acte sunt necesare pentru cumpararea unui loc de veci de la o persoana fizica. Mii de multumiri.
O zi minunata!
Locurtile de veci nu se cumpără, ci se concesionează. Aşadar, unica metodă legală pentru a intra în posesia unui loc de veci (deci, pentru a avea drept de folosinţă asupra lui) este ca persoana de la care îl luaţi să vă facă acte de donaţie la notariat. Dvs. nu aveţi nevoie decât de cartea de identitate, însă persoana care vi-l donează trebuie să aibă actul de concesiune în original, adeverinţă de la Administraţia Cimitirelor şi o adeverinţă de la comitirul respectiv că are taxele la zi. De fapt, la notar i se va spune tot ce are nevoie, dar dvs. personal nu vă trebuie decât actul de identitate. Anunţurile despre "vânzarea" locurilor de veci sunt, practic, vânzări ilegale ale drepturilor de concesiune, pentru că în acte tot ca "donaţie" va apărea, iar dvs. drept "concesionar" şi nicidecum proprietar (acum, însă, concesiunile locurilor de veci se fac pe perioadă nedeterminată).

Administratia Cimitirelor incheie contracte pe perioada de 7, 25 ani sau pe perioada nelimitata. Un contract pe perioada de 7 sau 25 de ani se transforma (prin plata unei taxe de cca 150-200 lei) in perioada nelimitata. Scrie clar lucrul acesta şi pe site-ul Adnministraţiei Cimitirelor.
Ultima modificare: Marți, 29 Martie 2016
Admin, administrator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in proprietatea unui loc de veci simi7705 simi7705 Buna ziua. Sotul meu a decedat acum 21 de ani iar la momentul acela eu i-am dat banii pentru a cumpara locul de veci cumnatului meu, fratele decedatului.Acesta ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate loc de veci cimitir bcory bcory Buna ziua, In anul 1944 bunica mea primeste printr-un act de donatie un loc de veci in cimitir, pe teren fiind construite un cavou si 2 locuri. Se precizeaza ... (vezi toată discuția)
Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)