avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Cum au facut avocatii cu comodatul pe sediul ...
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Cum au facut avocatii cu comodatul pe sediul profesional si impozitul pe comodat?A lamurit cineva problema ca avocatura nu constituie activitate economica?

Stimati colegi avocati,

A lamurit cineva problema cu comodatul pe sediul profesional si sa nu plateasca proprietarul impozitul pe comodat?

Avocatii proprietari pe imobilul unde au sediul profesional trebuie si ei sa plateasca impozit pe comodat daca nu se lamureste problema in sensul ca avocatura nu constituie activitate economica conform legii si nu au contract de inchiriere cu firma de avocatura.
Viziunea autoritatilor........

Titlul IX Impozite şi taxe locale
din
NORME METODOLOGICE din 6 ianuarie 2016 (*actualizate*)de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal(actualizate până la data de 21 martie 2016*)

Capitolul I Dispoziţii generale
Secţiunea 1 Definiţii
1. (1) În înţelesul art. 453 lit. a) din Codul fiscal, activitatea economică se referă la orice activitate care constă în furnizarea de bunuri, servicii şi lucrări pe o piaţă şi cuprinde activităţile de producţie, comerţ sau prestări de servicii, inclusiv activităţile extractive, agricole şi activităţile profesiilor liberale sau asimilate acestora. În cazul instituţiilor publice, aşa cum sunt definite de Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv în cazul instituţiilor publice locale, aşa cum sunt definite de Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, nu sunt considerate activităţi economice acele activităţi care asigură îndeplinirea scopului pentru care au fost create aceste instituţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe cladiri 2016 pentru srl gabyy212 gabyy212 Buna ziua, Cum probabil au facut-o si multi altii inaintea mea, ma prezint si eu pe forum, in cautarea unor raspunsuri satisfacatoare. De cateva luni tot ... (vezi toată discuția)
Impozit clatiri cu destinatie nerezidentiala aionescu2010 aionescu2010 Am urmatoarea speta: am o casa(P+E+M) inchiriata doar parter+etaj catre o fundatie. Deci fundatie non profit. Am studiat ca simplu cetatean codul fiscal ... (vezi toată discuția)
Oug 114/2009 stelarman stelarman 0ug114/2009 Art. I. — (1) Institutiile publice centrale si locale, asa cum sunt definite prin Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu ... (vezi toată discuția)