avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
Eu si actualul sot suntem casatoriti de 6 ani.
Avem un copil de 2 ani si 9 luni si dorim sa divortam de comun acord, iar el este de acord ca si copilul sa-mi fie incredintat mine, iar eu sunt de acord ca el sa o poata lua de cate ori doreste si sa angajat sa-i dea bani lunar ca sa nu ne mai complicam cu tribunalul.
Am putea divorta la primarie saula notar?
Sau la tribunal fara avocat asa de comun acord?
Cat costa demersul la tribunal/notar?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Luni, 28 Martie 2016
carmenflorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: kera , utilizator 12:07, 29 Martie 2016
Cel mai ieftin va costa la starea civila.

Daca nu reusiti la starea civila, sau nu va convine, va poate redacta un avocat actiunea de divort si va costa mai putin decat divortul la notar.
Un divort la notar va costa cel putin 1000 lei, daca nu cel putin 1500 lei.
Nu puteti divorta la Starea Civila pentru ca aveti un minor rezultat din casatorie -art 375 al.1 n. cod. civil
Puteti divorta pe cale judecatoreasca sau pe cale notariala.
Daca apelati la prima varianta si divortati prin acordul partilor ,insa nu apelati la serviciile unui avocat, atunci aveti de achitat doar taxa de timbru in valoare de 200 lei.
Puteti divorta la notar.
Pe mine m-a costat 720 lei divortul
.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort angelikelena angelikelena buna ziua am si eu o intrebare : unde as putea sa divortez mai usor si rapid si cat ar costa in cazul in care sotul nu este de acord?? mentionez k avem si o ... (vezi toată discuția)
Divort cu minor roxana05 roxana05 daca vrem sa divortam de comun acord tinand cont k avem un copil minor si am facut deja un contract de mediere ,cum se va desfasura divortul la tribunal si de ... (vezi toată discuția)
Divort prin tribunal Monika32 Monika32 Buna seara, problema mea este urmatoarea. Sotul meu vrea sa divortam de comun acord prin tribunal, amenintandu-ma ca daca nu sunt de acord el va cere ... (vezi toată discuția)