Am o vecina care are trei copii ! cel mai mare are 16 ani si este handicapat gr 1 . Sotul a parasit o de cativa ani , a facut si copil cu alta femeie ! Vecina l a reclamat la Politie ptr abandon si cam atat ! Vecina a fost la tribunal la vaslui ptr a da divort si ptr a si cere drepturile , respectiv pensia aluimentare la cei trei copii ! Un avocat i a cereu ptr a o reprezenta 1500 lei ,,, bani pe care aceasta femeie sarmana nu i are de unde i lua ! de trei ani de cand a parasit o sotul aceasta se descurca , cum poate si este la mila vecinilor si numai ! Va rog sa mi spuneti daca este vreo cale mai simpla de a da divort si de a si primi ajutor ptr copii ! ea neputand da divort nici nu si poate face acte de ajutor social si nici nu poate primi alocatie suplimentara deoarece dosarul trebuie facut de sot ! Va rog ajutati cu sfaturi aceasta femeie nenorocita !
Sa formuleze cerere de asistenta extrajudiciara pt a primi consultanta juridica si a i se redacta actiunea de divort. Cererea se face la baroul din localitate care va delega in acest sens un avocat.
Ulterior va putea formula o cerere de asistenta judiciara in fata instantei prin care va solicita un avocat din oficiu si scutirea de la plata taxei de timbru.
Divort
Dalexa
sunt mama a 2 copii casatorita de 10 ani si in urma nenumaratelor abuzuri fizice din partea sotului am decis sa divortez. mentionez ca nu am nici un venit ! ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
catalina53
buna seara!!!
as dori si eu sa stiu daca am 2 copii minori ,sotul a parasit domiciliu mutandu-se cu alta femeie,cum trebuie sa procedez ptr a primi pensie ... (vezi toată discuția)