avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces de divort

Am o vecina care are trei copii ! cel mai mare are 16 ani si este handicapat gr 1 . Sotul a parasit o de cativa ani , a facut si copil cu alta femeie ! Vecina l a reclamat la Politie ptr abandon si cam atat ! Vecina a fost la tribunal la vaslui ptr a da divort si ptr a si cere drepturile , respectiv pensia aluimentare la cei trei copii ! Un avocat i a cereu ptr a o reprezenta 1500 lei ,,, bani pe care aceasta femeie sarmana nu i are de unde i lua ! de trei ani de cand a parasit o sotul aceasta se descurca , cum poate si este la mila vecinilor si numai ! Va rog sa mi spuneti daca este vreo cale mai simpla de a da divort si de a si primi ajutor ptr copii ! ea neputand da divort nici nu si poate face acte de ajutor social si nici nu poate primi alocatie suplimentara deoarece dosarul trebuie facut de sot ! Va rog ajutati cu sfaturi aceasta femeie nenorocita !
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:11, 29 Martie 2016
Are posibilitatea de a solicita avocat din oficiu , se va adresa Baroului aferent localitatii.
Sa formuleze cerere de asistenta extrajudiciara pt a primi consultanta juridica si a i se redacta actiunea de divort. Cererea se face la baroul din localitate care va delega in acest sens un avocat.

Ulterior va putea formula o cerere de asistenta judiciara in fata instantei prin care va solicita un avocat din oficiu si scutirea de la plata taxei de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort Dalexa Dalexa sunt mama a 2 copii casatorita de 10 ani si in urma nenumaratelor abuzuri fizice din partea sotului am decis sa divortez. mentionez ca nu am nici un venit ! ... (vezi toată discuția)
Divort....o problema(sau mai multe) Eladaela Eladaela Am hotarat sa inaintez divortul si as avea nevoie de inca cateva lamuriri(in acest moment nu imi permit un avocat),asa ca voi apela din nou la ajutorul ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara catalina53 catalina53 buna seara!!! as dori si eu sa stiu daca am 2 copii minori ,sotul a parasit domiciliu mutandu-se cu alta femeie,cum trebuie sa procedez ptr a primi pensie ... (vezi toată discuția)