avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM-uri neinchise
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM-uri neinchise

Avem urmatoarea situatie:

Suntem o Asociatie Propr care nu a avut parola REVISAL pana sapt trecuta. Aceasta s-a recuperat si au fost descoperite 2 CIM neinchise din 2009/2010. Pe langa acestea, actualul om de serviciu nu are CIM inregistrat in REVISAL, ci doar o stampila din 2013, semn ca totusi a fost luat in evidenta ITM. Acum suntem in proces de recuperare arhiva.
Intrebarile noastre ar fi:
- cum pot/ vor fi inchise cele 2 CIM din 2009/2010? Cred ca sunt suspendate, caci dari catre stat nu au fost platite pentru acelea.
- cum va fi (totusi) inregistrat in Revisal actualul CIM al ingrijitorului?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:50, 29 Martie 2016
Buna ziua,
Actualul program Revisal este in vigoare din 01.08.2011, deci nu cuprinde informatii privind incetarea unor CIM din anii anteriori. Daca totusia cele CIM au fost preluate in noul program Revisal atunci ar trebui sa luati legatura cu angajatii respectivi pt a clarifica situatia lor contractuala.
CIM al ingrijitorului il inregistrati retroactiv in Revisal, incepand cu data semnarii CIM.
Suspendarea c.i.m. nu se putea opera pe vechea varianta a REVISAL-ului.

Inregistrarea retroactiva a c.i.m. in REVISAl, poate fi sanctionata de catre ITM.

Cim-urile vechi pot fi inchise in REVISAL-ul nou.
Nu inteleg despre ce situatie contractuala sa intreb: ei au cim neinchis si nu mai lucreaza la noi de 5/6 ani. In plus, nu am vreun act la dosar, arhiva a fost furata intre timp.
Insist cu rugamintea mea: CUM vor fi inchise acele cim in noul Revisal? Poate imi explica si mie cineva, va rog...
In REVISAL-ul nou le introduceti , daca nu au fost preluate la instalarea acestuia, dupa care efectuati incetarea c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de munca MOROSANUDRAGOS MOROSANUDRAGOS Buna ziua , Va rog sa-mi comunicati daca pentru o firma care si-a inceput activitatea in 2008 si-a suspendat actvitatea in 2010 si si-a reluat activitatea ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim neinregistrata in revisal patriciaadina patriciaadina am 2 angajati care se afla in concediu pentru ingrijirea copilului , unul din iulie 2011 , iar altul din sept. 2009 (s-a prelungit CIC pentru cel de-al doilea ... (vezi toată discuția)
Revisal nou BICOS BICOS TREBUIE TRECUTE SI SALARIILE ANGAJATILOR CU CONTRACTE DE MUNCA INCETATE LA 01.08.2011? CE FAC DACA AM PRELUAT REVISALUL DE LA CINEVA CARE NU MA MAI POATE ... (vezi toată discuția)