avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordonanta de plata ; contract antrepriza
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordonanta de plata ; contract antrepriza

Buna ziua !

Cauza in sine se refera la un contract de antrepriza, incheiat pe o perioada de 1 an; care nu s-a dus la bun sfarsitș partile mentionand o clauza prin care este specificat faptul ca, in caz de neexecutare a obligatiilor (in speta , plata pentru terminarea constructiei; lucru care de altfel nu s-a mai realizat), debitorul este obligat sa plateasca daune cominatorii antreprenorului in valoare de X% din pretul initial al lucrarilor.

Asadar, pentru creditor, este posibila procedura ordonantei de plata sau trebuie sa se mearga pe drept comun cu o actiune in realizare ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:37, 30 Martie 2016
Drept comun, raspundere contractuala.
Intrucat cunatumul efectiv al daunelor cominatorii nu a fost insusit de parti prin semantura,conform art.1014 NCPC, este mai sigur sa mergeti pe dreptul comun, invocand principiile raspunderii contractuale art.1.350 NCC precum si,clauzele contractuale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare antrepriza la initiativa clientului Undertaker Undertaker am un caz in care clientul doreste sa suspende executarea unui contract de antrepriza de constructie a unei cladiri. din cauza faptului ca este criza ... (vezi toată discuția)
Poza cu mine și copilul preluata pe facebook fără acordul meu si al sotului Angelaangela2015 Angelaangela2015 Buna.am și eu o întrebare,mi sa făcut o postare pe Facebook cu profilul meu de pe FB in care apare și poza de la profilul meu și coperta unde apar eu și ... (vezi toată discuția)
Clauze contractuale amenajare apartament nerespectate OOvidiu OOvidiu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu solutii pentru urmatoarea situatie: 1. Am inceput amenajarea unui apartament cu o firma de constructii in baza unui ... (vezi toată discuția)