Sunt in concedii de crestere copil pentru 1 an de zile. Am aflat ca intre timp angajatorul a suspendat firma. In acest caz mai este obligat sa ma primeasca inapoi timp de 6 luni de zile sau imi inceteaza contractul de munca?
Textul de lege - art.25 din OUG 111/2010 - reglementeaza durata maxima pentru care nu puteti fi concediata, astfel :
Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
Interpretarea textului de lege este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.
Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima privind interdictia concedierii, angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.
Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.
2. In speta, chiar daca obligatia subzista , revenirea la locul de munca este imposibila din cauza suspendarii activitatii angajatorului.
In aceasta situatie, cred ca se poate dispune incetarea c.i.m. cu un articol care sa va dea posibilitatea sa beneficiati de somaj sau altfel.
Mai am o intrebare, mi s-a spus ca este posibila urmatoarea varianta:
Desi angajatorul si-a suspendat activitatea, concediul CCC se termina in data de 16 iulie 2016, este posibil sa intru in concediu medical imediat, adica incepand cu data de 17 iulie?
Dar daca eu am optat pentru 1 an de stat in CCC, si intru imediat in concediu medical dupa ce se termina concediul, voi mai primi stimulentul de insertie in valoare de 500 RON pana va implini copilul 2 ani?
Situatie:
Se poate acorda stimulentul de inserţie pe perioadele în care persoana beneficiară se află în concediu medical, concediu pentru îngrijirea copilului bolnav, alte tipuri de concedii medicale acordate în baza prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare?
Solutie:
Pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru îngrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de OUG nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, deoarece în aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului pe venit, respectiv venituri din salarii, activităţi independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de inserţie.
Stimulent insertie
ioana bt
Buna ziua, va rog să mă ajutați cu un răspuns în următoarea situate : M-am întors in 13 februarie 2018 la serviciu din concediu de creștere a copilului ... (vezi toată discuția)