avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din CCC, suspendare activitate angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din CCC, suspendare activitate angajator

Buna ziua,

Sunt in concedii de crestere copil pentru 1 an de zile. Am aflat ca intre timp angajatorul a suspendat firma. In acest caz mai este obligat sa ma primeasca inapoi timp de 6 luni de zile sau imi inceteaza contractul de munca?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:24, 6 Mai 2016
1. Nu exista nicio obligatie fixa de 6 luni.

Textul de lege - art.25 din OUG 111/2010 - reglementeaza durata maxima pentru care nu puteti fi concediata, astfel :

Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.
Interpretarea textului de lege este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima privind interdictia concedierii, angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau ccm sa stabileasca o perioada mai mica.

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.

2. In speta, chiar daca obligatia subzista , revenirea la locul de munca este imposibila din cauza suspendarii activitatii angajatorului.
In aceasta situatie, cred ca se poate dispune incetarea c.i.m. cu un articol care sa va dea posibilitatea sa beneficiati de somaj sau altfel.
Ok, multumesc pentru raspuns.

Mai am o intrebare, mi s-a spus ca este posibila urmatoarea varianta:

Desi angajatorul si-a suspendat activitatea, concediul CCC se termina in data de 16 iulie 2016, este posibil sa intru in concediu medical imediat, adica incepand cu data de 17 iulie?

Multumesc,
Este posibil sa intrati in concediu medical.
Buna ziua,

Dar daca eu am optat pentru 1 an de stat in CCC, si intru imediat in concediu medical dupa ce se termina concediul, voi mai primi stimulentul de insertie in valoare de 500 RON pana va implini copilul 2 ani?

Mutumesc,
Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:

Se poate acorda stimulentul de inserţie pe perioadele în care persoana beneficiară se află în concediu medical, concediu pentru îngrijirea copilului bolnav, alte tipuri de concedii medicale acordate în baza prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare?

Solutie:
Pe perioada concediilor medicale, concediilor pentru îngrijirea copilului bolnav sau altor tipuri de concedii reglementate de OUG nr. 158/2005, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 399/2006, cu modificările şi completările ulterioare, deoarece în aceste perioade sunt realizate venituri supuse impozitului pe venit, respectiv venituri din salarii, activităţi independente sau agricole, persoana poate beneficia de stimulentul de inserţie.

Alte discuții în legătură

Concediu medical și stimulentul de insertie DraguM DraguM Buna ziua, ma puteți lămuri si pe mine, va rog, sunt in următoarea situație: Sunt in ccc și din nou însărcinată. As dori sa știu dacă mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie suprapus cu concediu medical de lauzie Ada30teo Ada30teo Daca acum primesc stimulent de insertie dar urmeaza sa intru in concediu medical de lauzie, mai pot beneficia de stimulent pe durata acestui concediu pana la ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie ioana bt ioana bt Buna ziua, va rog să mă ajutați cu un răspuns în următoarea situate : M-am întors in 13 februarie 2018 la serviciu din concediu de creștere a copilului ... (vezi toată discuția)