avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din CCC, suspendare activitate angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din CCC, suspendare activitate angajator

Buna ziua,

Sunt in concedii de crestere copil pentru 1 an de zile. Am aflat ca intre timp angajatorul a suspendat firma. In acest caz mai este obligat sa ma primeasca inapoi timp de 6 luni de zile sau imi inceteaza contractul de munca?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:24, 6 Mai 2016
Daca se va pune in aplicare legea 66/2016 puteti ramane in ccc pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului pe baza cererii .
Daca nu, angajatorul va treui sa va dea in somaj, dupa ce va va acorda cela 20 zile preaviz ! Concediul medica ( daca e cazul ) intrerupe preavizul, acesta reluandu-se la momentul revenirii in campul muncii !
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2016
mamalui matei, utilizator
mamalui matei a scris:

...
Daca nu, angajatorul va treui sa va dea in somaj, ...

Nu exista nicio obligatie legala in acest sens a angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu medical și stimulentul de insertie DraguM DraguM Buna ziua, ma puteți lămuri si pe mine, va rog, sunt in următoarea situație: Sunt in ccc și din nou însărcinată. As dori sa știu dacă mi se acorda ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie suprapus cu concediu medical de lauzie Ada30teo Ada30teo Daca acum primesc stimulent de insertie dar urmeaza sa intru in concediu medical de lauzie, mai pot beneficia de stimulent pe durata acestui concediu pana la ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie ioana bt ioana bt Buna ziua, va rog să mă ajutați cu un răspuns în următoarea situate : M-am întors in 13 februarie 2018 la serviciu din concediu de creștere a copilului ... (vezi toată discuția)