Care este efectul educativ al unei hotarari data in favoarea celui care a incalcat legea
(PF sau PJ), a ascuns probele pana la epuizarea termenului la care se putea formula/inregistra actiunea si conform legii, acea hotarare poate sa produca efecte, sau, "actorul" sa intreprinda alte acte, de acelasi gen, in aceeasi maniera, adaugand la lege, nu doar atat, ci si ca instanta sa isi insuseasca punctul de vedere respectiv.
Ce faci cand pierzi datorita unei astfel de situatii?
Corect! Nu gresiti niciodata! Ma gandeam la exceptia de neconstitutionalitate a art. 26 din legea 230/2007 (decizia 670/2011), de care nu s-a mai ocupat parlamentul sa o modifice si se judeca de atunci, adaugand la lege (am citit multe hotarari pe ROLii, toate la fel, inlocuind sintagma " de la adoptare" cu "de la comunicare"). Chiar si independent de orice alt considerent (ex. Pierderea procesului) nu pot sa consider ca este corect, constitutional. Este cam asa: daca nu contesti in justitie in 45 de zile o hotarare care incalca legea, nu o mai poti face, este tardiv demersul. Inteleg ca acea hotarare necontestata incalca legea, dar te supui ei in continuare.
Abuz in serviciu
androneemil
exista alta cale in afara revizuirii pentru a indrepta o hotarare definitiva pentru abuz in serviciu dupa aparitia deciziei ccr prin care stabileste ca..prin ... (vezi toată discuția)