avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Retinere permis consum alcool
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Retinere permis consum alcool

Buna seara,

In luna septembrie 2015, fratele meu a fost prins la volan sub influenta bauturilor alcoolice, cu o alcoolemie de preste 0.8 in aerul expirat. I s-a retinut permisul si a primit o dovada fara drept de circulatie,

I s-au recoltat probe de sange si din cate stim noi, rezultatul a fost sub 0.8.

Din septembrie si pana acum nu am mai aflat absolut nimic despre dosar. Nici unde este, nici in ce stadiu sau cand se va solution.

In urma cu o saptaman am sunat la Procuratura de pe langa Judecatorie si mi s-a spus ca dosarul nu a fost inca solutionat. Fratele meu a fost la Politie si i s-a spus ca abia atunci trimiteau dosarul la Procuratura, Va rog sa ma ajutati cu urmatorele informatii:

1) Daca a iesit alcoolemia sub 0.8 in sange, mai ajunge dosarul la Procuatura, sau Politia ar trebui sa restituie permisul?
2) Care este circuitul actelor? In ce termnen ar trebui politia sa trimita dosarul la procuratura?

Multumesc mult pentru sfaturi!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:20, 29 Martie 2016
Și dacă fapta nu constituie infracțiune dosarul ajunge la procuratura.
Sa meargă sa vadă ce se întâmplă ca ar trebui grăbită soluționarea în acest caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis de conducere 0prisH 0prisH Buna seara! Am avut un moment de inconstienta in care m-am urcat baut la volan pe data de 24.07.2016 cu o alcoolemie in aerul expirat de 0.59 ml/l . Politia ... (vezi toată discuția)
Valoarea alcoolemiei ceambur_mircea ceambur_mircea am si eu o mica problema: acum cateva seri inconstienta m-a urcat la volan dupa cateva pahare cu vin si ghinionul mi-a scos in cale un echipaj de la politia ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru alcoolemie 0,45 in aerul expirat Dragos20 Dragos20 as vrea sa ma lamuriti cu o problema va rog.am fost prins acum 1 luna de Politia Rutiera si mi-a iesit 0,45 in aerul expirat , iar la snage 0,70.Mi s-a retinut ... (vezi toată discuția)