avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pontaj de Pastele catolic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pontaj de Pastele catolic

Buna ziua

Dupa Codul Muncii cum se intocmeste pontajul pentru catolici(in cadrul firmei) care au avut pastele, ma refer exact pentru ziua a doua, care a fost luni 28.03.2016?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 4 Aprilie 2016
Codul Muncii nu face nicio referire la modul de intocmire a pontajului.

Potrivit art.139 alin.1 C.mun., prima si a doua zi de Pasti sunt declarate zile de sarbatoare legala in care nu se lucreaza.

Prin urmare, in pontaj trageti o bara.
Din punctul de vedere al declaratiei D112, pe care firma o depune la ANAF, luna martie are 23 de zile lucratoare. Daca dvs. nu pontati ziua de 28 martie, angajatii respectivi vor avea o zi mai putin la stagiul de cotizare. La fel, in luna mai, cand e pastele ortodox (numai acesta se reflecta in D112), vor fi doar 21 de zile lucratoare (2 mai este a doua zi de Paste) si dvs. nu veti putea sa completati cu 22 de zile.
Parerea mea este ca ziua de luni 28 martie o puteti compensa cu ziua de 2 mai, adica o pontati acum ca zi libera platita (in D112 lucrata), iar pe 2 mai angajatii vor lucra normal, ca recuperare.
Nu cred ca se pot compensa zilele intre ele.

Codul Muncii nu face nicio distinctie intre Pastele catolic si Pastele ortodox.
Aveti dreptate, @freeelis, dar ANAF a programat D112 doar cu Pastele ortodox.
S-ar putea programa si altfel, dar atunci angajatii de religii diferite ar avea un numar diferit de zile lucratoare in aceeasi luna.
Ar fi nedrept ca in luna martie, cand este Pastele catolic, sa completezi in D112 la angajatul catolic sau reformat o zi nelucrata. Cum la fel de nedrept este ca angajatii catolici sa beneficieze de zile libere si de Pastele ortodox si de Pastele catolic.
Personal lucrez intr-o firma in care sunt si angajati catolici si reformati, la noi se procedeaza de ani de zile asa cum am explicat in prima mea postare.
ana-cer a scris:

.....
Personal lucrez intr-o firma in care sunt si angajati catolici si reformati, la noi se procedeaza de ani de zile asa cum am explicat in prima mea postare.


Am intalnit in practica :
- societati care dau liber salariatilor atat de Pastele catolic, cat si de Pastele ortodox fara niciun fel de restrictie .

- societati care dau liber salariatilor atat de Pastele catolic, cat si de Pastele ortodox, dar salariatii recupereaza zilele liber.

Alte discuții în legătură

Sărbători legale. la câte zile libere au dreptul cei de altă religie decât cea ortodoxă? irumes irumes Buna ziua. Am urmatoarea dilema. In cadrul societatii noastre avem un salariat de confesiune catolic si un musulman. In curand va fi Pastele, si conform art. ... (vezi toată discuția)
Paºte catolic, pontaj luna aprilie 2013 Cosmi7 Cosmi7 Bună ziua, Dragii mei, Vă supun atenţiei următoarea chestiune; Luna aprilie 2013, are 22 de zile lucrătoare. Cum pontez salariaţii de ... (vezi toată discuția)
Pastele catolic - sarbatoare legala? irumes irumes Conform ultimelor modificari ale art. 139 din Codul Muncii, alin.(1) Zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt: - 1 şi 2 ianuarie; - ... (vezi toată discuția)