avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Deces administrator, lipsa bani din fondul de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Deces administrator, lipsa bani din fondul de rulment

buna ziua,
problema este urmatoare:
in urma cu 6 luni s-a schimbat administratorul de la bloc, el a iesit ca lipsesc niste bani din fodul de rulment al asociatiei de locatari. cenzorii (cred ca este si vina lor) au depus plangere la politie pentru delapidare, nu s-a concretizat nimic pana acum (deocamdata se strangeau probe). saptamana trecuta a decedat fostul administrator.
se mai poate da in judecata ? se mai poate recupera paguba ?
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:04, 3 Aprilie 2016
alexandru2012 a scris:n
. am inteles ca administratorul nu a predat toate actelencenzorii pot fi urmariti si ei penal pentru delapidare ?

De regula documentele de lucru ale administratorului sunt detinute la sediul asociatiei de proprietari,administratorul lucreaza strict cu documentele aferente lunii pentru care se calculeaza cotele de intretinere,restul se pastreaza de catre asociatia de proprietari
Vedeti dv pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa fie furnizate date relevante concrete nu supozitii de genul "am inteles "
Cenzorii pot fi acuzati numai dupa eventuala expertiza financiar contabila,dar si atunci culpa principala intra in sarcina ex administtorului
Si cenzorii raspund administrativ,civil sau penal
Este greu de precizat eventuala fapta in sarcina cenzorului,posibil neglijenta in servici
Este necesar de analizat perioada in care a fost realizat prejudiciul
toate documentele le pastra fostul administrator, inclusiv arhiva, deoarece nimeni nu a vrut sa o tina. cenzorii ne cer s afacem copii dupa chitantele cu fondul de rulment care s-a incasat de acum 5 ani. multi locatari nu mai au asemenea chitante.
se pot recupera actele de la fostul administrator cumva ? asta in cazul in care le mai detine.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2016
alexandru2012, utilizator
alexandru2012 a scris:
in urma cu 6 luni s-a schimbat administratorul de la bloc, el a iesit ca lipsesc niste bani din fodul de rulment al asociatiei de locatari.

Poate nu ati inteles dumneavoastra bine, poate cenzorii nu stiu ce vorbesc... Fondul de rulment ca si fondul de reparatii sunt doar niste evidente scriptice si nu bani. Poate lipseste evidenta sumelor incasate, transferate, cheltuite ... dar nu banii, bani efectiv pentru ca banii nu stau in fondul de rulment.
Banii unei asociatii stau in banca sau in casierie.
Cantitatea de bani existenta fizic in contul bancar este evidentiata in extrasul de cont eliberat de banca, ca sold.
Cantitatea de bani existenta fizic in casierie este evidentiata in registrul de casa, ca sold.
Numai de acolo pot lipsi bani, din casa sau banca.
In rest pot lipsi cifre, evidente, operatiuni... din orice fisa, fond, lista...
Delapidarea, furtul, sustragerea banilor se poate face doar din ceea ce exista sau a existat in casa sau banca.
Lamuriti-va mai bine cu cei care verifica acum gestiunea si mai discutam.

eu am inteles exact ceea ce au spus cenzorii in sedinta. lipsesc evidenta sumelor incasate dar si banii. bani pe care fostul administrator nu i-a predat atunci, la fel ca si actele pe care le detinea.
se pot recupera actele de la fostul administrator, daca acesta este decedat ?
s-a facut apel la locatari sa facem copii dupa chitante, dar sunt destul de vechi.
Daca se pot sau nu recupera actele de la fostul administrator, asta depinde de familia acestuia, de urmasii care au gasit sau nu actele, dosarele...
Cei care gestioneaza acum asociatia, presedintele, membrii comitetului, cenzorii si poate un nou administrator ar putea sa refaca treptat, in timp fiecare registru de fonduri, fiecare fisa de evidenta a intretinerii, fiecare registru...
Daca nu aveti sprijinul familiei celui decedat, incercati cu politia sa-i oblige sa predea orice document, dosar...
Dar pana o sa intrati in posesia actelor, daca o sa fie vreodata, incercati sa refaceti tot ce puteti ca si cum ar fi avut loc un incendiu in care au ars toate actele pe care le cautati acum la familia fostului administrator.
Va ajutati de orice act mai gasiti prin asociatie, de orice chitante aduse de proprietari, solicitati situatiile de la fiecare furnizor...

Alte discuții în legătură

Presedinte nou asociatie proprietari - probleme dupa decesul adminstratorului cipex cipex Buna ziua, in urma decesului administratorului/casier al asociatiei de proprietari din care fac parte au aparut urmatoarele situatii: - s-a constatat ca nu ... (vezi toată discuția)
Fostul administrator nu vrea sa predea actele maryred maryred Ce mijloace legale avem la dispozitie pentru a-l determina pe fostul administrator sa ne predea actele? De circa 6 luni tot incercam, dar fara folos. I-am ... (vezi toată discuția)