avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC avand doua joburi
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC avand doua joburi

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am cateva intrebari referitoare la intocmirea dosarului pentru indemnizatia de crestere a copilului pana la varsta de 2 ani. Am avut doua joburi ambele cu CIM. Primul job salariu de baza la o institutie publica (8 ore pe zi) al doilea a fost pe o perioada de 6 luni ca formator la un ONG(4 ore pe zi). La intocmirea dosarului privind indemnizatia de crestere a copilului am atasat 2 adeverinte tip anexa2 (monitorul oficial al romaniei, partea I, nr.78/31.I.2011).Referitoare la veniturile reazitate in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Intrebarea este: Se va lua in calcul ambele adeverinte? Deoarece pe ambele am de exemplu in luna mai 2015, 20 de zile lucrate la angajator 1(institutie publica) si 20 de zile lucrate la angajator 2(ONG). Ce pot face in situatia asta? (se intelege ca am lucrat 16 ore??).Este nevoie de o adeverinta suplimentara? Sau trebuie completata/ modificata adeverinta angajator 2 de unde sa rezulte doar 4 ore pe zi? Va rog daca se poate se imi dati niste raspunsuri. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 30 Martie 2016
Se cumuleaza veniturile , odata ce ai stagiu , poti sa ai cate adeverinte vrei. Se cumuleaza veniturile deci , la care se aplica 85 %
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2016
Margaretapreferata, utilizator
1. Nu conteaza timpul cat ati lucrat zilnic ci numai veniturile obtinute.

2. In calculul indemnizatiei pentru CCC intra toate veniturile obtinute in cele 12 luni.
Va multumesc! Avem si o veste buna deputatii-aprobat-proiectul-lege-care-modifica-indemnizatiile-crestere-plafonul-maxim-3400-lei-luna-fost-eliminat-mamele-nu-mai-aleg-intre-sau-doi-concediu-dar-primesc-stimulent-revenire.
Sa asteptam sa se publice Legea de modificare a OUG 111/2010 si modificarile la Normele de aplicare si vom vedea ce spun ele.
@ ioanamony

Conform votului final al proiectului , durata CCC va fi de maxim 2 ani, respectiv 3 ani pentru copilul cu handicap.

Fostul art.2 alin.1^1 a fost abrogat ... cel care stabilea cuantumul indemnizatiei.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2016
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil- 2 locuri de munca RuxandraLarisa RuxandraLarisa Situatie: un salariat are 2 contracte de munca(2 firme diferite). Urmeaza sa intre in concediu de crestere copil. Va beneficia de indemnizatie integrala din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului elena balan elena balan daca esti angajat cu 2 ore beneficiezi de indemnizatia de crestere a copilului? multumesc. (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil mireille_is mireille_is Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca eu in ultimele 12 luni am avut 2 joburi cu norma partiala de munca, 6 ore la o firma respectiv 2 ore la o firma ... (vezi toată discuția)