avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Intrebari despre pensia de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Intrebari despre pensia de urmas

Buna ziua!
Fiica mea este studenta la cursuri de zi si are pensie de urmas de la tatal ei. Avem o garsoniera in coproprietate ( a facut parte din masa succesorala ) pe care acum dorim s-o inchiriem. La fisc ni s-a spus ca vom fi trecute amandoua pe contract ca proprietare si ni se va retine fiecareia dintre noi CASS din venitul realizat prin inchiriere. Intrebarile mele sunt:
-fiica mea poate pierde pensia de urmas daca are un venit rezultat din inchiriere?
-este corect sa plateasca CASS? Toti studentii pana la varsta de 26 de ani beneficiaza de asistenta medicala gratuita-cel putin asa stiam eu.
-iar eu am o pensie de limita de varsta sub plafonul de la care se retine CASS. Atunci Fiscul are dreptul sa-mi opreasca totusi CASS?
Multumesc pentru atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: Florentina Mihaela , utilizator 18:28, 31 Martie 2016
Fiica dvs. beneficiaza de pensie de urmas indiferent daca are sau nu si alte venituri, indiferent de sursa.
Multumesc mult pentru clarificare. Totusi inteleg ca este obligatorie retinerea CASS din acest venit?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie urmas pentru student angajat malina62 malina62 Buna seara , Fiica mea a primit pensie de urmas dupa sotul meu pana in anul 2011 ,cand a terminat facultatea .In acelasi an s-a angajat full time . Din ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas dupa parinte georgianadelea georgianadelea Am 20 de ani si primesc pensie de urmas dupa mama.Sunt studenta si stiu ca pot primi aceata pensie pana la varsta de 25 de ani , cat timp inca ... (vezi toată discuția)
Acordare ajutor social pentru student orfan in cazul angajarii part time DraghiciAlin DraghiciAlin Buna ziua , am o intrebare legata de plafonul de acordare a ajutorului social pentru un student orfan de un parinte ce momentan primeste o indemnizatie de 520 ... (vezi toată discuția)