avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi sotie supravietuitoare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi sotie supravietuitoare

Am fost casatorita 18 ani,sotul meu a decedat inaintea soacrei mele in a carei locuinta am stat.In perioada casatoriei am renovat imbunatatit ,construit imobilul care apartinea soacrei mele,pe banii mei si ai sotului(soacra avand un venit foarte mic)mentionez ca la data casatoriei una din cumnate avea 10 ani si practic am contribuit la intretinerea ei.Veniturile soacrei mele nu ii permiteau a achita toate utilitatle locuintei,cu atat mai putin sa poata investi in imobil.Succesiunea s-a facut in parti egale intre cele doua cumnate si fiica mea care este inca la studii.Dupa cinci ani de la decesul sotului m-am recasatorit.Cumnatele mele nu sunt de acord ca actualul meu sot sa locuiasca cu mine.Ce pot face in aceasta situatie? Pot cere despagubiri cumnatelor?Mentionez ca de la data casatoriei locuiesc in acest imobil,in care am investit .
Cel mai recent răspuns: tamarabusuioc , utilizator 10:12, 31 Martie 2016
cine " locuiesc " in imobil, dvs sau cumnatele ?
daca dvs si lor nu le convine, sa ceara partajul.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Martie 2016
gi-jane2, moderator
Eu ,fiica mea si actualul sot locuim in imobil.Problema cumnatelor este ca nu sunt de acord ca actualul meu sot sa locuiasca cu noi,mi-au pus in vedere ca pana la Craciun actualul sot sa nu mai locuiasca cu mine.Chiar daca as vrea si as avea unde sa plecam ,acest lucru nu il pot face pentru ca fiica mea este inca la studii,si sa intretin doua locuinte nu imi pot permite!
Legal au vreo posibilitate sa ma dea afara?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune mihaela_let mihaela_let Buna ziua Nu am mai scris de aproximativ 1 an pe acest forum, dar am incercat sa urmaresc pe cat se poate subiectele care ma interesau. Insa nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Cazare la socri cristinaiasi cristinaiasi Buna ziua. Eu cu sotul meu locuim la socra mea in apartament ( socrul meu a decedat in 2004) alaturi de cumnata mea, sora sotului meu).Amandoi avem ... (vezi toată discuția)
Drepturi materiale tamarabusuioc tamarabusuioc Din anul 1993 pana in anul 2016 am locuit intr-un imobil proprietate a soacrei mele.In anul 2011 sotul meu a decedat ,in anul 2013 soacra a decedat si ... (vezi toată discuția)