1. Potrivit noilor modificari ale OUG 111/2010 adoptate astazi de Camera Deputatilor, indemnizatia se stabileste în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii doi ani anteriori datei naşterii copilului, şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.
2. Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului nu are relevanţă plata contribuţiilor de asigurări sociale, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni, aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010 (de exemplu, ati beneficiat de somaj, de indemnizatie pentru CCC, de concedii medicale, elev la zi,studenta la zi etc. ).
3. Atentie ca , c.i.m. este intocmit gresit .
Intrucat durata c.i.m. este de 24 de luni, durata perioadei de proba nu poate depasi 30 de zile lucrătoare pentru o durată a contractului individual de muncă mai mare de 6 luni, potrivit art.85 lit.c C.mun.
4. Chiar daca notificati angajatorul ca sunteti insarcinata , acesta are interdictia de a nu va concedia decat pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare, a falimentului sau a dizolvarii angajatorului, in conditiile legii. (art.60 alin.1lit.c C.mun.,art.60 alin.2 C.mun.)
De asemenea, incetarea c.i.m. pe durata de proba nu intra sub incidenta prevederilor art.60 C.mun.